Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Ozbrojený muž vyhrožoval své bývalé ženě zabitím. Policie u něj našla arzenál zbraní

Kriminalisté vyšetřují případ muže, který se zbraní v ruce vyhrožoval své bývalé manželce usmrcením. Policisté při příjezdu na místo u muže našli arzenál munice, a to i přesto, že agresor, který ženě vyhrožoval, nemá od roku 2020 zbrojní průkaz, protože mu byl odebrán. Obviněnému muži hrozí tři roky ve vězení.

V domě policisté našli další zbraně a munici

Na tísňovou linku policie se obrátila žena, která oznamovala, že jí i její rodině vyhrožuje bývalý manžel se zbraní v ruce fyzickou likvidací. Policisté tedy okamžitě vyrazili na místo.

Při příjezdu první hlídky byla žena, která událost oznamovala, mimo dům, agresor, který byl podle ženy ozbrojený, byl v domě spolu s matkou oznamovatelky. „Zásah hlídky uvnitř domu byl velice rychlý. Policisté k zadržení muže použili donucovací prostředky, hmaty, chvaty a následně jej v poutech odvedli mimo dům. Po prohlídce Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje pak osmačtyřicetiletého muže umístili do policejní cely,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policisté při ohledání domu zajistili zbraň, kterou měl muž vyhrožovat. Ta byla plynová, ale kromě ní policisté v domě našli další zbraně a nemalý počet munice, včetně ručních granátů a pravděpodobně tankové střely. Vzhledem k nálezu na místo přijeli pyrotechnici, kteří zbraně a munici zajistili ke zkoumání.

Agresor nemá zbrojní průkaz, odebrali mu ho

Osmačtyřicetiletý muž nemá zbrojní průkaz, protože mu ho v roce 2020 odebral odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Kriminalisté už proti muži, který vyhrožoval bývalé ženě fyzickou likvidací, zahájili trestní stíhání pro přečin nebezpečné vyhrožování a není vyloučeno, že jeho trestní stíhání bude po balistickém zkoumání zajištěných zbraní a munice rozšířeno o další trestný čin. „Obviněný muž může být v případě uznání viny před soudem ohrožen až tříletým trestem odnětí svobody,“ doplnila mluvčí.

Případ se stal minulé pondělí kolem půl deváté večer v jednom z rodinných domů na Sedlčansku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky vyhrožování, zbraně, bývalá manželka, Příbramsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojený muž vyhrožoval své bývalé ženě zabitím. Policie u něj našla arzenál zbraní  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.