Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Mladík při nákupech aut předstíral, že posílá peníze prodejcům

Pražští kriminalisté obvinili devatenáctiletého mladíka, který pod různými přezdívkami na sociálních sítích a internetových stránkách poptával osobní auta. Při samotné koupi postupoval tak, že předstíral odeslání dohodnuté částky prodejci na účet, k čemuž však fakticky nedošlo. 

Mladík způsobil škodu za půl milionu korun

Od loňského srpna se kriminalisté zabývali podvody, kterých se dopouštěl obviněný devatenáctiletý muž. Ten pod různými přezdívkami a nicky na sociálních sítích a internetových stránkách jevil zájem o osobní auta.

„Háček byl ale v tom, že muž při samotné koupi předstíral odeslání dohodnuté částky prodejci na účet, k čemuž však fakticky nikdy nedošlo. Kriminalisté doposud v případu evidují osm skutků podvodného jednání se škodou až půl milionů korun,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podvodníkovi hrozí pět let ve vězení

Když kriminalisté zjistili mladíkovu totožnost, přišli si pro něj a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi v jedné z obcí na Kolínsku. „Při výslechu se podezřelý ke své trestné činnosti doznal a kriminalisté během vyšetřování tohoto případu zajistili další dvě vozidla, která budou následně vrácena poškozeným. Policejní komisař muže obvinil ze spáchání trestných činů podvod a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť drzost mladíka neznala mezí a poté, co si jednotlivá vozidla, za která nikdy nezaplatil, převzal, tak s těmito z místa odjel. I přestože má soudy vysloveny tři zákazy řízení všech motorových vozidel, a to do konce roku 2024,“ popsala Siřišťová.

Kriminalisté prověřují několik dalších případů, kterých se podvodník dopustil a je velký předpoklad rozšíření jeho trestního stíhání. „V současné chvíli mu za tyto trestné činy hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky motorové vozidlo, podvod, auto, Palmovka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík při nákupech aut předstíral, že posílá peníze prodejcům  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.