Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Maďar převážel v autě tři syrské uprchlíky. Ulicemi Prahy ho naháněli celníci

Dramatickou honičku ulicemi Prahy mají za sebou celníci, kteří si na dálnici D1 vytipovali ke kontrole Audi s maďarskou poznávačkou. V ten moment ještě netušili, že na zapnuté majáky a pokyn k zastavení zareaguje řidič sešlápnutím plynu. Po několikakilometrové honičce bylo jasné, proč nechtěl zastavit. V autě totiž převážel tři syrské uprchlíky.

Podezřelý automobil celníci vytipovali na dálnici D1 ve čtvrtek zhruba v půl třetí ráno. „Řidič na výzvu celníků nereagoval, naopak výrazně zrychlil a snažil se hlídce ujet směrem na Vršovice. Nebezpečnou jízdou ohrozil několik účastníků silničního provozu,“ shrnula mluvčí celníků Ivana Kurková.  

Během pronásledování pachatele si celníci přivolali na pomoc své kolegy z další hlídky. „V ulici Záběhlická pronásledované vozidlo zpomalilo a vystoupily z něj tři osoby. Tyto osoby, jednalo se o jednu ženu a dva muže, část hlídky okamžitě zajistila,“ dodala mluvčí.

Další hlídka pokračovala v pronásledování automobilu. „Neznalost Prahy se ovšem pronásledovanému řidiči nevyplatila, neboť zajel do slepé ulice v blízkosti ulice U Plynárny. Zde se pokoušel nebezpečně po chodníku a následně i v protisměru hlídce celníků ujet. Byl však dostižen a pod hrozbou namířené střelné zbraně zajištěn a spoután,“ uzavřela Kurková.

Za volantem Audi seděl maďarský řidič syrské národnosti. Zbytek osádky pronásledovaného vozidla neměl u sebe žádné doklady. Celníci i tak zjistili, že jde o syrské uprchlíky. Případem se nyní zabývají policisté.  

Ohodnoť článek

Foto Celní správa

Štítky Praha, D1, honička, celní správa, uprchlíci, uprchlík, Audi, Dálnice D1, Vršovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Maďar převážel v autě tři syrské uprchlíky. Ulicemi Prahy ho naháněli celníci  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.