Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nově nakažených razantně ubývá. Praha je nákazou nejméně zasaženým regionem

Hygienici v pondělí v Praze odhalili 387 případů koronaviru, zhruba o polovinu méně než před týdnem. Aktuálně nakažených v hlavním městě ubylo pod 15 tisíc, počet úmrtí dál vzrostl na 546. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví. Praha je nyní nákazou nejméně zasaženým regionem.

Pondělní přírůstek je ve srovnání pracovních dnů nejnižší od 29. září, kdy bylo odhaleno 353 případů nákazy. Ještě nižší byl nedělní počet 201 nově nakažených, jejich množství ale o víkendu snižuje menší intenzita testování.

Nakažených je v Praze nyní 14 800, většinou mají mírný průběh nemoci covid-19. Ještě před týdnem bylo víc než 20 tisíc pozitivně testovaných. Z 52 927 případů nákazy v hlavním městě od březnového začátku šíření koronaviru v Česku se vyléčilo 37 581 lidí.

Stejně jako v jiných krajích také v Praze výrazně roste počet zemřelých. Na 546 stoupl za uplynulý týden zhruba o stovku. Na pondělí zatím připadá sedm úmrtí, při dalších aktualizacích ale obvykle tyto údaje rostou.

Za uplynulých sedm dní připadá v Praze na 100 tisíc obyvatel 265 nakažených, což je nejméně v Česku. V jiných okresech nákaza stagnuje nebo ještě roste. Některé mají za uplynulý týden i více než tisíc případů na 100 tisíc obyvatel.

Tempo přibývání nakažených v posledních dnech zvolňuje také celorepublikově. V pondělí v Česku přibylo 6048 případů koronaviru, zhruba o 3200 méně než před týdnem. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) čísla naznačují, že opatření zavedená proti koronaviru se projevují. Není proto důvod je zpřísňovat, spíš je třeba se připravit na řízené rozvolňování, uvedl v pondělí ministr.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky počty, pacienti, koronavirus, Praha, infekční onemocnění, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Jan Blatný, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nově nakažených razantně ubývá. Praha je nákazou nejméně zasaženým regionem  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.