Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vicepremiér Jan Hamáček má koronavirus. Setkal se s nakaženým ministrem zemědělství Tomanem

Vicepremiérovi a ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) potvrdil test nákazu koronavirem. Testovat se předseda sociálních demokratů nechal po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (ČSSD), u kterého test koronavirus potvrdil v neděli. Další členové vedení ČSSD, kteří se s Tomanem setkali ve čtvrtek v Lidovém domě, měli testy negativní.

Vedení ČSSD bylo od pondělí v dobrovolné izolaci. Hamáček nepůsobil zdravě už v pondělním rozhovoru pro DVTV, který byl veden přes internet. Vypadal zjevně nachlazeně a pokašlával.

Jak Hamáček sám napsal na twitteru, že se pravděpodobně nakazil na jednání s ministrem zemědělství Tomanem.

Mírný průběh nemoci

Podle mluvčí ČSSD Evy Gregorové má onemocnění u vicepremiéra mírný průběh. Jak dodala, je také malá šance, že by v uplynulých dnech mohl nakazit další členy vlády či členy Ústředního krizového štábu, který vede, protože pracoval z domova.

Ve čtvrtek se potkali na politickém grémiu s panem ministrem Tomanem, a tuším, že v pátek večer ta informace byla. Takže určitě od té doby všichni dodržovali veškerá hygienická opatření a domácí karanténu,” řekla pro server Novinky.cz Gregorová.

U Tomana se nákaza potvrdila minulý týden v neděli. Ministr se přitom ve středu v Lánech setkal i s prezidentem Milošem Zemanem.

Vedení ČSSD je v dobrovolné izolaci po setkání s nakaženým ministrem zemědělství Tomanem

Grémium ČSSD je v dobrovolné karanténě po čtvrtečním jednání, kterého se účastnil také ministr zemědělství Miroslav Toman, u kterého se prokázala nákaza koronavirem. Členy grémia jsou další ministři včetně předsedy strany a ministra vnitra Jana...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČSSD

Štítky koronavirus, Jan Hamáček, COVID-19, nákaza, Miroslav Toman, ČSSD, ministr zemědělství, Twitter, Miloš Zeman, DVTV, Ústřední krizový štáb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ján Vyrobík

Proboha! Vyžente už tu hnidu Bartoše z ty televize! Stále omílá, že chtěl od vlády nějaký plán...Ale kdo má vědět, jak se nová nemoc bude chovat? Když to ON věděl, proč ten plán nesestavil a nepředal vládě? Zač je vlastně placený? Aby jenom státu škodil, nebo mu i pomáhál??

Středa, 21. října 2020, 19:40Odpovědět

Vicepremiér Jan Hamáček má koronavirus. Setkal se s nakaženým ministrem zemědělství Tomanem  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.