Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

LEPŠÍ MĚSTO: Pražská iniciativa dezinfikuje veřejná místa. Pomoci může kdokoliv

Pražská iniciativa Lepší město, za kterou stojí student Honza Faltus, se pustila do boje s šířením koronaviru po svém. Dobrovolní dárci přispívají iniciativě finančními dary, ze kterých Honza Faltus financuje povrchovou dezinfekci a hadry. S těmito zakoupenými pomůckami se Honza vydává do ulic Prahy a dezinfikuje s nimi místa, kterých se dotýká víc lidí.

Ve čtvrtek testy v Česku potvrdily nákazu novým koronavirem u 9721 lidí. Je to nejvyšší denní nárůst od začátku šíření koronaviru. Dosavadní maximum ze středy bylo o 177 případů nižší. Aktuálně nemocných je 84 430, stav 2920 z nich vyžaduje hospitalizaci. Jen v Praze ve čtvrtek přibylo 1149 potvrzených případů nemoci covid-19.

„Vypadá to, že bez dodržování opatření a nošení roušek se situace jen tak nezlepší. Můžu tomu ale nějak pomoct jako jednotlivec?“ klade si otázku Honza Faltus, zakladatel iniciativy Lepší město, která se dlouhodobě stará o zlepšení veřejného života v Praze a dalších městech České republiky. V těchto dnech se zaměřila na dezinfekci veřejných míst.

Z účtu, na který Honzovi přispívají dobrovolní dárci, kupuje povrchovou dezinfekci a hadry a vydává se do města dezinfikovat frekventované objekty. Co projde dezinfekcí? „Tlačítka na semaforech, automaty pro parkování, lavičky, kliky domů. Toho všeho se dotkne velké množství lidí. Je jich ale spousta, asi mě teď chvíli neuvidíte, budu mít hodně práce. Nechce se mi jen čekat, pokusím se aspoň něco zlepšit, třeba to něčemu pomůže,“ vysvětluje Honza.

Iniciativu Lepší město můžete podpořit zde.

LEPŠÍ MĚSTO: Vyčištěné dveře na Uhelném trhu i vstup do metra na Můstku

Zakladatel projektu Lepší město Honza Faltus jednou za měsíc představuje místa, která se mu podařilo zlepšit. Ukazujeme lidem, co se dá dělat, jak se dají zlepšit místa, kolem kterých denně chodíme, vysvětluje Honza smysl iniciativy. Podívejte...

Ohodnoť článek

Foto Lepší město

Štítky Lepší město, dezinfekce, Praha, Honza Faltus, COVID-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LEPŠÍ MĚSTO: Pražská iniciativa dezinfikuje veřejná místa. Pomoci může kdokoliv  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.