Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od středy vláda plánuje zavřít všechny školy. Výjimku budou mít ty mateřské

Od středy budou zřejmě uzavřeny všechny typy škol po celém Česku. Jedinou výjimku budou mít mateřské školy, kterých se nové opatření týkat nebude. Po jednání tripartity to řekli prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a předseda odborů Josef Středula, kterým zástupci vlády představili nová připravovaná opatření. Přesná podoba nových opatření by měla být známá dnes na tiskové konferenci po 17.30.

Uzavření škol kromě mateřinek

Na základních uměleckých školách může výuka probíhat pouze individuálně, to znamená za přítomnosti maximálně dvou osob.

Byli jsme ujištěni, že školky nebudou uzavřeny z rozhodnutí ministerstva zdravotnictví. Co se týká škol, tak bylo potvrzeno, že první stupeň je jedním ze zdrojů šíření, protože dochází ke kontaktu s rodiči a jinými, kteří jsou nositeli a přenos je jasný,“ uvedl po jednání tripartity předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula.

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) chce ještě podle informací Práva o uzavření prvního stupně vyjednávat. Školy by se měly plošně zavřít jen na dobu od 14. října do 23. října. Pak následují prázdniny, které budou trvat až do neděle 1. listopadu.

Od pondělí jsou uzavřené základní školy pro část žáků druhého stupně. Do školy tak nastoupila jen polovina tříd a druhá polovina pracuje z domova. Druhým týdnem funguje distanční výuka na všech vyšších odborných, středních a jazykových školách a na konzervatořích. Od dnešního dne se distančně učí i na vysokých školách s výjimkou praxe u studentů lékařských oborů a farmacie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Respilon

Štítky koronavirus, školství, uzavření škol, covid-19, Josef Středula, Jaroslav Hanák, Svaz průmyslu a dopravy, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Robert Plaga, Českomoravská konfederace odborových svazů, ANO 2011, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od středy vláda plánuje zavřít všechny školy. Výjimku budou mít ty mateřské  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.