Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Roušky i při výuce a zákaz návštěv stravovacích zařízení v noci. Ministerstvo zavádí nová opatření

Ministerstvo zdravotnictví opět zpřísňuje opatření proti šíření koronaviru. S účinností od zítřejšího dne zavádí celoplošně na všech školách od druhého stupně povinnost roušek také při výuce. Od půlnoci z pátku na sobotu je také zakázáno navštěvovat stravovací zařízení mezi půlnocí a šestou hodinou ranní.

„Epidemiologická situace není dobrá, epidemie nabírá na síle. Roste počet hospitalizovaných. Neznamená to ale, že se máme bát. Na druhou stranu není nutné věc bagatelizovat. Je nutné dívat se na situaci racionálně. Pokud nepřijmeme další opatření, situace bude vážná,“ shrnul na dnešní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

Podle Vojtěcha nežijeme v normální době a musíme se tomu přizpůsobit. „Nežijeme v úplně normální době a musíme tomu přizpůsobit své chování. Všichni spoléhají na opatření ministerstva zdravotnictví, ale důležité je apelovat na zodpovědnost každého v této situaci.“

Už ve středu oznámilo ministerstvo omezení počtu návštěvníků na vnitřních hromadných akcích. Akcí ke stání se nesmí účastnit více než deset lidi, akce k sezení musí mít přesně určená místa. Do restaurací a barů smí jen tolik lidí, kolik v nich mají míst k sezení.

„Apeluji také na firmy, aby neorganizovaly velké akce. Večírky, teambuldingy a podobně. Na druhou stranu prosím občany, aby se nebáli chodit k lékaři a do nemocnic. Prevence je naprosto zásadní a není vhodné ji zanedbávat,“ doplnil Vojtěch.

Podle něj  je pravděpodobné, že od pátku bude většina okresů na semaforu, který označuje okresy podle rizika nákazy covidem-19, v oranžové barvě. Tento druhý stupeň znamená počínající komunitní šíření. Reprodukční číslo R, jež uvádí počet dalších lidí, které nakazí jeden pozitivně testovaný, je aktuálně 1,6. 

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/Adam Vojtěch

Štítky koronavirus, Adam Vojtěch, vláda, opatření, rouška, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roušky i při výuce a zákaz návštěv stravovacích zařízení v noci. Ministerstvo zavádí nová opatření  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.