Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Praze 1 a v Praze 6 přibudou dohromady tři nová místa na odběr koronaviru

Během následujících týdnů přibudou v Praze tři nová odběrová místa pro testování na nový koronavirus. Budou v Praze 1 a v Praze 6. Již delší dobu se Praha potýká s nedostatečnou kapacitou odběrových míst, je totiž nejpostiženějším regionem v Česku a lidé se tak tady chodí více testovat.

V současné době se lidé v Praze mohou nechat otestovat na 22 místech, z nichž 17 funguje pro samoplátce. Poslední otevřené odběrové místo bylo na Václavském náměstí.

V Praze se nechávají testovat také Středočeši

Nové testovací místo by se mělo otevřít příští týden na Vítězném náměstí v Praze 6, další by pak mělo být u koupaliště Džbán. Třetí místo vznikne v Nemocnici Na Františku v Praze 1. „Minulý týden jsme dostali od hygieniků povolení, že tady může být,“ řekl náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN).

Podle Hlubučka je problém v hlavním městě především v tom, že na testy sem přijíždí velké množství Středočechů. Jelikož oproti kapacitě 6600 odběrů denně v Praze má Středočeský kraj kapacitu 600 odběrů za den. O víkendu navíc testují ještě méně. „Přitom kraj má dvakrát víc obyvatel než Praha,“ řekl Hlubuček.

Ve Středočeském kraji se testuje na osmi odběrových místech třeba v mladoboleslavské nemocnici, nemocnici v Kolíně, Kladně nebo v Příbrami.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, COVID-19, Praha, Česko, Petr Hlubuček, Nemocnice Na Františku, Starostové a nezávislí, Václavské náměstí, Středočeský kraj, Džbán (geomorfologický celek)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 1 a v Praze 6 přibudou dohromady tři nová místa na odběr koronaviru  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.