Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V Česku počet nakažených poprvé překročil 2000 případů za den. Více se však testuje

V Česku poprvé po půl roce nákazy přibylo více než 2000 případů za jeden den. Ve středy testy potvrdily nákazu dohromady u 2139 lidí, což je o 464 více než v úterý. Celkově se za půl roku nakazilo 41 032 lidí. Aktuálně se s koronavirem léčí 17 619 lidí. Většina nakažených má lehký průběh nemoci. Roste ovšem počet hospitalizovaných, který za poslední týden stoupl o víc než třetinu. Přibývá také lidí, kteří s covidem-19 zemřeli.

Nejvýrazněji se teď nákaza šíří v Praze a v přilehlých středočeských okresech, ale také na Kroměřížsku, jižním Plzeňsku, Uherskohradišťsku a Chebsku.

Rekordní nárůst, více testů

Dohromady 388 lidí s koronavirem bylo k úternímu dni hospitalizováno v nemocnicích, to je o 55 lidí více než předchozí den. Pacientů v těžkém stavu je 81, za poslední týden jich přibylo o více než čtvrtinu. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) nemocnice zvládnou násobně více pacientů, a to i važných případů.

Počty nakažených začaly rekordně růst již v minulém týdnu, kdy denní přírůstkek poprvé překonal 1000 nakažených za den. S výjimkou neděle pak každý den přibývalo více než tisíc nově nakažených. Nutno ale dodat, že se více testovalo.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, COVID-19, Česká republika, Česko, infekční onemocnění, Praha, Adam Vojtěch, ANO 2011, Plzeňský kraj, okres Kroměříž, okres Uherské Hradiště, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku počet nakažených poprvé překročil 2000 případů za den. Více se však testuje  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.