Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ředitel školy ve Vinoři má covid-19. Není jasné, co bude dál s výukou

Výuku na základní a mateřské škole v pražské Vinoři zkomplikoval koronavirus. Ředitel Alfred Teller byl pozitivně testován na nemoc covid-19. Základní škola se kvůli tomu v pondělí uzavře, mateřská bude fungovat dál. Jak bude další výuka probíhat, není jasné.

„Za případné komplikace se všem omlouvám, ale situace je pro mne nepříjemná dvojnásob. Celou dobu jsem v práci nechyběl ani jeden den, a teď těsně před koncem takto komplikuji provoz školy. Dobrovolně jsem se ale nenakazil a problém je třeba řešit,“ omluvil se ředitel během neděle.

O dalším postupu rozhodne podle jeho slov vyjádření hygieny. „Dnes jsem mluvil s paní doktorkou z hygieny, která má pohotovostní službu pro celou republiku. Informovala mě, že příslušná hygiena mě bude kontaktovat v pondělí a pak vydá další opatření. Zároveň mi doporučila na pondělí zavřít na jeden den celou školu a od úterka potom nastavit režim podle výsledků hygienického šetření,“ napsal Teller v neděli.

První stupeň základní školy navštěvuje podle jejího webu přibližně 400 dětí, druhý stupeň asi 250 žáků. Výuku zajišťuje zhruba 40 učitelů. Do mateřské školy, která je součástí základní školy od roku 2001, chodí víc než 200 dětí.

V Praze se dosud koronavirus objevoval spíše ve školkách. Naposledy byl na covid-19 pozitivně testován jeden z pedagogů ve školce Markušova v Praze 11. Školka se uzavřela a třída, kde pedagog působil, musela do karantény.

Foto ZŠ a MŠ Vinoř

Štítky ČR, koronavirus, školy, Praha, COVID-19, Vinoř, základní škola, Alfred Teller, hygiena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel školy ve Vinoři má covid-19. Není jasné, co bude dál s výukou  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.