Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Praze dnes zemřela žena s koronavirem. Obětí je v Česku šestnáct

V Česku zemřeli další tři lidé, u kterých byla prokázána nákaza novým typem koronaviru. Počet úmrtí od začátku epidemie tak stoupl na 16. Pozitivních případů je 2743, o 86 více než v sobotu. Údaje aktualizované k dnešním 18:00 zveřejnilo na webu ministerstvo zdravotnictví. Od začátku epidemie bylo na koronavirus provedeno v Česku už 40.700 testů. Z nemoci COVID-19, kterou virus způsobuje, se dosud vyléčilo 11 lidí.

Zemřeli tři senioři

První úmrtí člověka s koronavirem dnes ohlásil Karlovarský kraj, kde zemřel 82letý muž z Chebska s dalším chronickým onemocnění. Kraj má ale také prvního vyléčeného pacienta.

Ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze dnes zemřela žena, ročník 1940, u které se potvrdil nový koronavirus. Podle nemocnice měla rakovinu a COVID-19 nebyl příčinou úmrtí. Jde o seniorku z Domova seniorů v Michli.

Rovněž v nemocnici dnes zemřela nakažená seniorka z domova důchodců v Břevnici u Havlíčkova Brodu. Žena měla vážná chronická onemocnění.

Podle ministra přichází kritická fáze epidemie

První tři případy nemoci COVID-19 oznámilo Česko 1. března, zatím nejvyšší denní nárůst počtu nemocných ministerstvo zaznamenalo v pátek, kdy jich přibylo 373. V sobotu počet nakažených vzrostl o 262.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v sobotu v rozhovoru pro Českou televizi řekl, že situace v počtu nakažených v Česku není nejpříznivější. „Nastává kritická fáze epidemie, kdy uvidíme, jak si na tom s tou epidemií stojíme," řekl. Situaci bude podle něj možné ale vyhodnotit až v následujících dnech.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, počty, oběti, pacienti, Praha, COVID-19, Česko, epidemie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Karlovarský kraj, Adam Vojtěch, okres Cheb, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze dnes zemřela žena s koronavirem. Obětí je v Česku šestnáct  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.