Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Džbán a Hostivař hlásí zhoršenou kvalitu vody. Podívejte se, jak jsou na tom pražské vodní plochy

Z přírodních vodních ploch v Praze, které letos kontrolovali hygienici, má zhoršenou kvalitu vody koupaliště Džbán a koupaliště Hostivař. Zbývající rybníky a nádrže mají vodu čistou. Její teplota se zatím nejčastěji pohybuje kolem 15 stupňů Celsia. Vyplývá to z informací na webu Hygienické stanice hlavního města. V metropoli je sedm přírodních koupališť, které podléhají kontrole hygieniků.

Voda vhodná ke koupání je podle hygieniků v rybníku Šeberák v Kunraticích, v nárži Divoká Šárka v údolí Šáreckého potoka nebo v rybníce Motol v Praze 5. Měření tam hgienici provedli na konci května nebo na začátku června.

Areál biotopu Lhotka v Praze 4 se pro návštěvníky otevře v pondělí 15. června. Kapacita koupaliště bude kvůli epidemiologické situaci v Česku omezena podle nařízení vlády. „Bude moct přijít maximálně 500 lidí. Kvalita vody je ale skvělá," řekl vedoucí přírodního koupaliště, které je ve správě městské části, Jakub Ott.

Podle měření hygieniků z pondělí 1. června je voda v koupališti Džbán v Praze 6 zakalená. Zhoršená kvalita vody byla zjištěná i při prvním letošním měření v květnu. Sinice se objevily na největší vodní ploše v Praze - na čtyřicetihektarové Hostivařské přehradě v Praze 10. Podle měření pražské hygienické stanice má zhoršenou jakost vody. Tento výsledek ukázala obě letošní měření. Podle informací na webu Státního zdravotního ústavu se u člověka koupajícího se ve vodě, v níž jsou sinice, mohou objevit vyrážky, rýma, bolest hlavy či žaludeční potíže. Hygienici však podle informací na webu vodu v přehradě zatím za nevhodnou pro koupání neoznačili.

Autoři | Foto Facebook Hostivařská přehrada

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, voda, Praha, vodstvo, Hostivař, rybník, Krajská hygienická stanice, Džbán (geomorfologický celek), Fakultní nemocnice v Motole, Česko, Kunratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Džbán a Hostivař hlásí zhoršenou kvalitu vody. Podívejte se, jak jsou na tom pražské vodní plochy  |  Život a styl  |  Drbna  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.