| 30.11.2025 11:00 - 18:00 | |
| Holešovická tržnice |
Milovníci masa, pozor! Den řezníků se letos poprvé přesouvá do Holešovické tržnice a přináší jedinečný gastro zážitek. Termín připadá na první adventní neděli 30. listopadu a od 11.00 hodin nabídne výběr těch nejlepších masových specialit od špičkových českých řezníků a restaurací, které propojilo Naše maso patřící pod Ambiente.
Návštěvníky nedělní akce čekají také vánoční trhy plné tradičních řemeslných dárků a staročeských dobrot, takže Den řezníků je skvělou příležitostí propojit chuťové zážitky s vánoční atmosférou.
Na prostranství v těsné blízkosti Haly 27 (na Mlhovišti) se návštěvníci mohou těšit na pop-up menu mistrů řezníků. Atmosféru dokreslí harmonikář a tradiční řeznická soutěž, která pobaví malé i velké. Speciality si nachystali:
Naše maso – pražská šunka na chlebu, steak sendvič, uzený vývar;
Kantýna – stařený tatarák, gulášová polévka, bageta s trhaným hovězím, smažené hovězí dršťky;
Čestr – roastbeef s perigordskou omáčkou, vařený pupek s koprovkou, marinovaný kapr a nakládaná zelenina;
U Kalendů – vepřová líčka „Segedín“, rypáček s křenem, telecí dršťky Andula, buchtičky se šodó;
420 – telecí párek v rohlíku, prdelačka, kachní jelito, lovecký salám v rohlíčku;
Big Smokers – přeštík Pork Ribs a Pork Belly, Louisiana Boudin sausage;
Řeznictví Branická – mini jitrnička se zelím, pečené koleno s coleslaw salátem.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám