Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na úložný prostor v malém bytě? Řešením je vhodně zvolená pohovka a multifunkční nábytek

PR článek

Bydlíte v malém bytě a neustále se potýkáte s nedostatkem místa? Typickým příkladem takového bydlení může být garsonka, ve které je jedna místnost natolik víceúčelová, že při jejím zařizování potřebujete služby profesionálního bytového designéra. Chcete-li ovšem tuto multifunkčnost a nedostatek prostoru vyřešit sami, přinášíme vám několik praktických tipů.

Tajemstvím využití malého prostoru je multifunkční nábytek

Víte, jaké je tajemství toho, jak z jednoho prostoru udělat ložnici, obývací pokoj, kuchyň i pracovnu? Multifunkční nábytek. Jednou z možností je rozkládací postel, kterou v noci využíváte na spaní a přes den je to praktická sedačka, z níž pohodlně sledujete televizi obklopeni dekoračními polštářky.

Rohová sedací souprava ušetří místo a poskytne úložný prostor

Pokud je váš prostor určený k obývání větší a nachází se v něm volný roh, využijte toho a pořiďte si rohový gauč. Sedací souprava do L krásně zkopíruje tvar místnosti a dá se využít jako postel. V případě, že bude disponovat také úložným prostorem, ubude vám starost s tím, kam každé ráno schovávat peřinu a polštář.

Postel a gauč v jednom? Využijte přehozy

Jak od sebe odlišit postel a gauč, pokud se v podstatě jedná o jeden a ten samý kus nábytku? Pořiďte si přehozy, které jednoduše každé ráno přes sedačku hodíte a budete mít vystaráno. Pokud neočekáváte návštěvu, můžete přehozy naaranžovat přes prostěradlo a večer si ušetříte starosti s povlékáním.

Bez prostorné šatní skříně se neobejdete

Kromě toho, že využijete naplno multifunkční nábytek, neobejdete se ani bez prostorné šatní skříně. Ta by měla v ideálním případě sahat až ke stropu a pojmout veškeré vaše oblečení, ale také co navíc. Do obrovské skříně můžete skrýt také vysavač, žehlicí prkno nebo například vánoční ozdoby, důležité dokumenty a řadu dalších věcí.

Praktická jídelna ve stísněných podmínkách

Jak si zařídit kuchyň a jídelnu, pokud doslova z postele koukáte na kuchyňskou linku? Jídelní stůl nahraďte konferenčním stolkem a o víkendech jezte v posteli. Pokud vám tato varianta nevyhovuje, pořiďte si stůl sklápěcí, jenž se dá umístit do těsné blízkosti kuchyňské linky, a nebude vám zabírat další prostor v bytě. Skládací stůl je vhodné doplnit také skládacími židlemi, které budete ukládat za skříň či do jiné skuliny, co v bytě najdete.

Bydlení v garsonce a malých bytech nemusí být vůbec špatné, pokud vsadíte na multifunkční nábytek a každý prostor využijete na maximum. Budete se sice muset trochu vzdát svého pohodlí, ale při důsledném promýšlení každého detailu vám bude odměnou útulný byt, kde se budete cítit příjemně a nic vám v něm nebude scházet.

Ohodnoť článek

Štítky nábytek, postel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na úložný prostor v malém bytě? Řešením je vhodně zvolená pohovka a multifunkční nábytek  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.