Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dětské kolo – skvělý způsob, jak objevovat krásy přírody

PR článek

Dětské kolo je skvělým společníkem pro malé cyklisty, kteří chtějí objevovat krásy přírody a poznávat nová místa. Díky dětskému kolu mohou děti zažít dobrodružství, užít si pohyb na čerstvém vzduchu a zároveň se bezpečně pohybovat v dopravě.

Dětské kolo je navrženo tak, aby vyhovovalo potřebám dětí, a jsou proto lehčí, menší a mají pohodlné sedlo a řídítka. Základní velikosti dětských kol jsou 12, 16, 20 a 24 palců.

Česká republika nabízí rozmanité cyklotrasy, které jsou vhodné i pro děti. Můžete si vybrat z rovinatých a nenáročných tras, které zvládnou i malé děti, nebo si vybrat náročnější cesty, které vás prověří.

A kam vyrazit?

Mezi oblíbené cyklotrasy pro děti patří například:

Lednicko-valtický areál:

Ten nabízí několik cyklostezek, které jsou vhodné pro rodiny s dětmi. Mezi nejznámější a nejoblíbenější trasy patří cyklostezka č. 5045, tzv. "Knížecí Lichtenštejnská stezka", která vede z Lednice do Valtic. Trasa je dlouhá přibližně 15 km a vede mezi rybníky okolo památek.

Další možností je cyklostezka č. 411, která vede ze Zámeckého náměstí v Lednici přes Lednické rybníky, Nový dvůr, Tři Grácie, Svatý Hubert a Rendez-vous do Valtic. Celková délka této trasy je přibližně 12 km.

Pokud chcete absolvovat náročnější trasu, můžete vyzkoušet středně náročnou Cyklostezku krajem André, která prochází osobitými vinařskými vesnicemi s bohatou historií a tradicemi.

Orlické hory a Podorlicko:

Tato oblast nabízí rozmanité cyklostezky a cyklotrasy pro všechny úrovně. Hlavní trasy se táhnou hřebenem Orlických hor, na který je vhodné vyjet autem nebo cyklobusem. Další trasy se nacházejí v nižších částech pohoří, kde se krajina vlní a často se střídají stoupání a klesání.

Oblast je přitažlivá množstvím hradů a zámků, panenskou přírodou, technickými památkami a nově vznikajícími cyklostezkami. Mezi nejznámější památky patří zámek v Rychnově nad Kněžnou a barokní kostel v Neratově.

Podorlicko začíná vrchem Dobrošov u Náchoda a pokračuje přes Týniště nad Orlicí, Třebechovice pod Orebem, Choceň, Ústí nad Orlicí, Letohrad a Lichkov. Na západě se Orlické podhůří zvolna snižuje.

V okolí Kostelce nad Orlicí byly v posledních letech vybudovány velmi kvalitní cyklostezky, které propojují oblasti Holicka, Pardubicka a Královéhradecka

Dalšími oblastmi, kam lze vyrazit je Broumovsko, Náchodsko, České středohoří, Českolipsko a Máchův kraj, Moravský kras a okolí, Plzeňsko a Český les, Posázaví a Podblanicko nebo Železné hory a Chrudimsko.

Cyklovýlety s dětmi v České republice

Česká republika nabízí nespočet možností pro cyklovýlety s dětmi. Ať už hledáte rovinaté trasy nebo náročnější cesty, určitě si vyberete. Tak vyrazte objevovat krásy české přírody na kole!

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky příroda, Česko, krása, cyklostezka, cyklistická trasa, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Lednice, Valtice, Podorlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské kolo – skvělý způsob, jak objevovat krásy přírody  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.