Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výlety v Praze a okolí – kam vyrazit?

PR článek

Podzim a předvánoční čas přímo svádí k výletům po městech. A kam jinam vyrazit načerpat podzimní i předvánoční atmosféru než do hlavního města? Pokud se také chystáte Prahu navštívit, máme pro vás pár tipů na místa, která byste rozhodně neměli minout.

Vánoční trhy na náměstí Republiky

Už 25. listopadu můžete načerpat vánoční atmosféru na pražských vánočních trzích. Nejen na náměstí Republiky, ale téměř na každém náměstí i náměstíčku můžete ochutnávat medovinu, svařák, lahodné cukroví a načerpat vánoční atmosféru u stánků s řemeslnou výrobou.

Výstava betlémů v Klementinu

A u Vánoc ještě chvilku zůstaneme. Tentorkát se přesuneme do Klementina, kde bude od 25. listopadu až do 7. ledna po 100 letech jubilejní výstava betlémů, kde si můžete prohlédnout jedinečné a unikátní betlémy z celé ČR.

Procházka historickým centrem

V Praze samozřejmě nesmíte minout ani procházku historickým centrem, kde se ztratíte nejen ve vůni nepříliš tradičních, ale za to velmi voňavých trdelníků, ale také v kouzelných uličkách, kostelech a věžích.

Ubytování v Praze

Pokud v Praze nemáte příbuzné a chcete v její historické atmosféře prosycené Vánoci strávit alespoň pár dní, měli byste si zarezervovat ubytování s dostatečným předstihem. S rodinou i s partou přátel si můžete rezervovat vlastní chatu či chalupu v pražském okolí na Interbohemia.cz a užít si předvánoční dovolenou skutečně v klidu.

Podzimní ZOO si užijete i bez dětí

Pražská ZOO rozhodně patří k těm, které byste neměli minout. Na podzim má zvláštní atmosféru a můžete si ji užít bez velkých davů lidí, které zde pravidelně proudí každý letní den. Až do 23. prosince můžete každý víkend zavítat na komentované krmení vašich oblíbených zvířátek, ať už jsou to lední medvědi, kočky nebo třeba luskouni. Časy krmení najdete na oficiálních stránkách zoologické zahrady.

Už vám pražská atmosféra stačila?

Pokud máte delší dovolenou a chcete se podívat i po dalších perlách středočeského kraje, určitě byste neměli minout Kutnou Horu, za které jste autem i vlakem do hodiny. Už máte vší té Plzně plné zuby? Zajeďte si jen jednu vlakovou zastávku do Úval, kde se nachází řemeslný pivovar Libertas – a zároveň si můžete vychutnat procházku třeba Klánovickým lesem – z Úval je to na klánovickou zastávku krásných 5 kilometrů.

Ohodnoť článek

Štítky Praha, Česko, Klementinum, ZOO Praha, Úvaly, Středočeský kraj, vánoční trh, náměstí Republiky, Vánoce, Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výlety v Praze a okolí – kam vyrazit?  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.