Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hygiena rozdala v pražských podnicích za půl roku pokuty za sedm set tisíc

Hygienická stanice hlavního města zjistila během prvních šesti měsíců letošního roku přestupky za 721 tisíc korun. Jen během června to bylo třicet sankcí za víc než sto tisíc korun, při kontrolách odhalili špínu, prach i připečený hmyz.

Ze 171 kontrol, které během června v Praze provedli, bylo 25 na podnět veřejnosti. Lidé si nejvíce stěžovali na nedostatečnou provozní hygienu. Sedmkrát hygienici nařídili důkladný úklid celé provozovny.

Podezření na zdravotní potíže po konzumaci mělo dvanáct lidí, z toho osm stížností bylo oprávněných. Jednou hygienici uložili okamžitě zlikvidovat zkažené a zapáchající potraviny, které představovaly zdravotní riziko.

„Mezi nejčastější zjišťované závady v pražských podnicích poskytujících stravovací služby v červnu patřily nedostatky v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, ve skladování a v označování potravin, v provozní hygieně a ve stavebně technickém stavu provozoven,“ informovali pražští hygienici na svém webu.

Další problém našli například v prachu nad pracovními stoly, nečistotách na podlaze, hmyzu napáleném na osvětlení nebo v nesourodém skladování potravin.

Ohodnoť článek

Foto Hygienická stanice hlavního města Prahy

Štítky hygiena, pokuty, restaurace, potraviny, riziko, jídlo, Krajská hygienická stanice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygiena rozdala v pražských podnicích za půl roku pokuty za sedm set tisíc  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.