Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Návštěvníky zoo čekají tento víkend hmyzí hody

Kromě komentovaných krmení, na které jsou již návštěvníci zvyklý, je na tento víkend v ZOO Praha naplánován nezvyklý program. Víkend hmyzožravců představí kromě hmyzožravých druhů a hmyzu samotného i pokrmy z hmyzu připravené pro lidi. Dojde také na setkání s pakobylkami nebo strašilkami

Cvrčci na másle nebo sarančata v banánovém těstíčku?

O benefitech hmyzí kuchyně se v posledních letech začíná hovořit čím dál častěji. Hmyz je bohatý na bílkoviny, jeho chov je méně náročný na finance, a i jeho uhlíková stopa se s chovem dobytka nedá srovnávat. Jak je na tom hmyz chuťově si budou moci návštěvníci pražské zoo vyzkoušet už tento víkend 16. a 17. července v ZOO Praha. V nabídce budou larvy potemníka na kari, sarančata v banánovém těstíčku nebo třeba cvrčci na másle.

Návštěvníci si prohlédnou hmyz zblízka

Kromě ochutnávek hmyzu nabídne zoo návštěvníkům i detailní prohlídku bezobratlých živočichů na terase vzdělávacího centra. Celý den zde bude také probíhat komentované setkání s nejzajímavějšími zástupci hmyzu. Součástí programu bude i představení vybraných živočichů, kteří se naopak hmyzem živí. V neděli pak navíc proběhne beseda s chovateli hmyzu a kuchaři, kteří se na přípravu hmyzu specializují.

Kromě ochutnávek i projekce a soutěže pro děti

Celý víkend od deseti do čtyř hodin bude kromě již zmíněného připraven pro děti soutěžní program, ukázkové projekce o zpracování hmyzu, komentovaná příprava pokrmů a jejich ochutnávka a na prodej budou také již hotové hmyzí potraviny. V rámci speciálně připravených komentovaných krmení se budou moci návštěvníci podívat na krmení surikat, plazů, ježur, ptáků nebo třeba mravenečníků. Krmení jsou naplánována od půl desáté až do čtyř odpoledne.

Na program není třeba se registrovat. Aktuální vstupné do Zoo je 250 korun pro dospělého, 200 korun pro děti, 100 korun pro psa a pro rodiny s až 4 dětmi za 800 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Praha

Štítky zoo, hmyz, ZOO Praha, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníky zoo čekají tento víkend hmyzí hody  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.