Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Praha doporučuje návštěvám v domovech pro seniory nošení respirátorů

Pražský magistrát a hygienická stanice hlavního města doporučily nošení respirátorů návštěvám v domovech pro seniory. Důvodem je vývoj zrychlení tempa šíření epidemie onemocnění covid-19 v České republice i v dalších evropských státech.

Za důležité považuji zachování návštěv v domovech pro seniory. Používání respirátorů ze strany návštěvníků domovů seniorů je absolutní minimum, které nicméně pomůže chránit zdraví i životy nejohroženějších lidí,“ uvedla v tiskové zprávě radní hlavního města pro oblast zdravotnictví Milena Johnová (Praha Sobě).

Prevencí šíření onemocnění mezi nemocí ohroženou seniorskou skupinou má být nošení respirátorů po celou dobu návštěvy v sociálním zařízení a zvýšená pozornost na hygienická opatření. Lidé s projevy respiračního onemocnění by podle doporučení zástupců metropole a krajské hygienické stanice měli být na návštěvu vpouštěni pouze ve výjimečných situacích a poté, co absolvují antigenní nebo PCR test.

Respirátor by měli podle doporučení nosit klienti domovů pro seniory rovněž při pobytu mimo zařízení, tedy například při cestách městskou hromadnou dopravou, na nákupech a podobně.

Praha zároveň podle radní Johnové připravuje v domovech pro seniory očkování zájemců druhou posilující dávkou vakcíny proti covidu-19. Podání čtvrté dávky séra doporučila seniorům i ředitelka Hygienické stanice hlavního města Prahy Martina Marešová. Druhá posilující dávka vakcíny proti covidu-19 může být aplikovaná s odstupem přibližně čtyř měsíců po první posilující dávce očkovací látky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, senioři, roušky, magistrát, hygienická stanice, respirátor, domov pro seniory, návštěva, Praha, Krajská hygienická stanice, Pražský magistrát, Česko, Milena Johnová, Praha sobě, Hygienická stanice hlavního města Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha doporučuje návštěvám v domovech pro seniory nošení respirátorů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.