Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Motole otevřeli rekonstruované hřiště pro dětské pacienty

Dětští pacienti v motolské nemocnici mají ode dneška k dispozici rekonstruované hřiště a terapeutickou zahradu. Projekt dal dohromady nadační fond Pink Bubble, který pomáhá dětem a mladým s onkologickými onemocněními.

Nadační fond Pink Bubble zahradu u dětské části areálu motolské nemocnice nechal vybudovat v roce 2014, byla ale potřeba jeho rekonstrukce. Trávu totiž ničilo slunce a vysychala. Na část přestavby se složili dárci ve veřejné sbírce.

„Rozhodli jsme se tam udělat bezpečnostní dopadovou plochu. Tu navrhl výtvarník Lukáš Urbánek, který vyzdobil i onkologickou ambulanci v pátém patře, takže to vizuálně propojil. Dotáhli jsme sem i vodu, která tu chyběla, máme tu pítko i mlžítko. To je oblíbená atrakce,“ řekla redakci Pražské Drbny zakladatelka Pink Bubble Martina Šmuková.

„Je tu prostor pro malé i velké děti, doufám, že si tu každý najde svůj koutek, aby se mohl protáhnout a zrelaxovat se,“ dodala.

Pro starší děti jsou určeny dva nové altánky, venkovní stroje, pingpongový stůl a hřiště na pétanque. Během rekonstrukce bylo také vysazeno jedenáct stromů, které poskytnou stín.

Během osmi let fungování zahrady sbírali podněty od dětí i herní terapeutky Dariny Kozlík, která má hřiště na starost. Ta nadačnímu fondu dávala zpětnou vazbu o tom, co na hřišti chybí.

„Chodíme sem s dětmi. Je to jediná možnost, kde se teď mohou vybouřit. V rámci rekonstrukce jsme přišli o hodně vnitřních prostor, kde jsme dělali různé akce. Přes léto je to tu super, některé děti jsou tu půl roku i déle a nemají kam jít,“ popsala Kozlík.

Podle terapeutky je nový tartanový povrch lepší i z hygienických důvodů, a lépe se sem dostanou i s pacienti vozíčky.

Nadační fond Pink Bubble funguje v České republice už desátým rokem. Během toho rozdělila skoro 25 milionů korun, splnila 346 přání v hodnotě skoro 9 milionů korun a 295 rodinám pacientů v tíživé situaci věnovala finanční pomoc ve výši přes pět milionů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky motol, nemocnice, děti, hřiště, terapie, zahrada, pink bubble, pacient, Fakultní nemocnice v Motole, nadační fond, Martina Šmuková, Drbna.cz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Motole otevřeli rekonstruované hřiště pro dětské pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.