Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hygienici s policií kontrolovali restaurace, kina i divadla. Někde rozdali pokuty

Pražští hygienici spolu s policisty během včerejška zkontrolovali na Smíchově desítky lidí v restauracích nebo kulturních zařízeních, zda dodržují opatření kvůli epidemii covidu-19. V necelé desítce podniků zjistili pouze několik pochybení.

„Kontroly probíhaly v klidu“

Hygienici kontrolovali restaurace v okolí Štefánikovy ulice, včetně Švandova divadla, poté se přesunuli do multikin Cinestar a Cinema city. Kontroly se zaměřily na návštěvníky zařízení, zda mají doklad o očkování, o prodělání nemoci nebo potvrzení o negativním testu. Provozovatelé pak museli mít na viditelných místech seznam platných opatření a také je měli po návštěvnících vyžadovat.

„Kontroly probíhaly v klidu. Návštěvníky jsme dle platných nařízení požádali o předložení dokladů. Nedostatky jsme řešili blokovou pokutou na místě," uvedl mluvčí Hygienické stanice Hlavního města Prahy Zbyněk Boublík. Postihu se od tohoto pondělí vystavuje i personál, který obslouží hosta, který se neprokáže bezinfekčností.

Kontroly se budou opakovat v sobotu

Kontroly se konají po celé ČR. Opakovat by se měly i v sobotu. Vedle restaurací a kulturních zařízení se mohou týkat také vnitřních sportovišť, i na nich by totiž lidé měli prokázat bezinfekčnost a při skupinových lekcích dodržovat rozestupy.

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová už dříve řekla, že běžně hygienici s policisty udělají 1200 až 1500 kontrol za týden. Hygienici jsou podle ní často nevybíravým způsobem napadáni ze strany klientů i provozovatelů kontrolovaných zařízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lokál

Štítky koronavirus, restaurace, divadlo, kino, kontrola, hygiena, policie, Praha, Smíchov, Cinestar, Švandovo divadlo na Smíchově, Hygienická stanice hlavního města Prahy, Pavla Svrčinová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici s policií kontrolovali restaurace, kina i divadla. Někde rozdali pokuty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.