Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Myší trus a špína. Inspekce zavřela čínskou restauraci v Praze 2

Státní zemědělská a potravinářská inspekce na začátku února zavřela čínskou restauraci Shang Hai v Praze 2. Inspekce v zařízení odhalila špinavé podlahy, otevřené koše na odpadky i myší trus. Uzavření trvalo deset dní, nyní je tedy restaurace opět v provozu.

Restaurace se nachází v Anglické ulici v blízkosti stanice metra I. P. Pavlova. „Naši inspektoři uvnitř provozovny společného stravování zjistili výrazné zanedbání hygienických podmínek včetně výskytu myšího trusu či znečištěných prostor. Na základě těchto zjištění jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedla inspekce na Facebooku.

Kontrola objevila, že restaurace výrazně zanedbává úklid. Znečištěné byly podlahy v kuchyni, chladící a mrazící zařízení. Odtokové kanálky byly podle inspekce zanesené, u některých umyvadel chyběly přípravky pro řádné mytí rukou. „V prostorách restaurace se navíc nacházely předměty nesouvisející s předmětem podnikání,“ doplnila inspekce.

Podle internetových recenzí vyhledávačů a donáškových služeb si přesto restaurace vede poměrně dobře. Strávníci si chválí hlavně milou obsluhu a dobré jídlo.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vlastní koláž Drbny; SZPI

Štítky restaurace, hygiena, Státní potravinářská inspekce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

Jo, dobré, dobré, jen člověk nesmí vidět pod pokličku a do kuchyně. Sníst se dá všechno, když se to správně ochutí. Ale kdo kdy byl v nějaké takové podobné restauraci v zázemí, tak si návštěvu podobných podniků odpustí.

Pondělí, 13. února 2023, 06:34Odpovědět

Myší trus a špína. Inspekce zavřela čínskou restauraci v Praze 2  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.