Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hygienici kontrolovali pražské vánoční trhy, všechny stánky prošly

Pracovníci Hygienické stanice hlavního města se vydali na adventní trhy, ovšem ze zcela pracovního důvodu. Na šestadvaceti stáncích prověřovali, zda prodejci dodržují podmínky bezpečné přípravy jídla a pití. Ani u jednoho nenašli závažný problém.

Hygienici vybrali trhy v různých městských částech. V Praze 1 si prohlédli čtyři stánky na Václavském náměstí, dva na Staroměstském a stejný počet na náměstí Republiky.  V páté městské části zkontrolovali pět prodejců u metra Anděl, čtyři stánky v Praze 2 na náměstí Míru a na Trojce dva stánky na náměstí Jiřího z Poděbrad.

V obchodním centru Ládví viděli dva stánky, po jednom v Sokolovské ulici, Galerii Harda, v Tupolevově ulicie v Letňanech a  v Mladoboleslavské ulici ve Vinoři. Jeden také zkonstrolovali ve Fashion Areně ve Štěrboholích.

„Jediná zjištěná závada spočívala v tom, že na jednom ze stánků obsluze chyběla možnost si umýt ruce. K nápravě však došlo bezprostředně po upozornění hygieniků,“ píše se v tiskové zprávě.

„Výsledky kontrol stravovacích služeb na vánočních trzích nás potěšily. V okamžiku našich kontrol bylo stravování na vánočních trzích pro spotřebitele bezpečné. Věříme, že tomu tak bude po celý Advent," uvedla v tiskové zprávě ředitelka pražských hygieniků Zdeňka Shumová

„Konzumenti by však přesto měli k výběru občerstvení přistupovat odpovědně a alespoň pohledem vždy zkontrolovat, zda je na stánku čisto, obsluha má čisté ruce, teplá strava je uchovávána na ohřívačích a podobně," dodala Shumová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky vánoce, trhy, kontrola, Hygienická stanice hlavního města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici kontrolovali pražské vánoční trhy, všechny stánky prošly  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.