Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Oloupaný strop, špinavé lednice, nádobí u záchodu. Pražští hygienici pokutovali restaurace

Zaměstnanci Hygienické stanice hlavního města během září opět kontrolovali restaurace, stánky a občerstvení a rozdali dvacet sedm pokut. Mezi prohřešky patřilo špatné skladování masa, špinavé chladící zařízení nebo strop loupající se do jídla.

Hygienici provedli 158 kontrol, z toho jednadvacet na podnět veřejnosti. Šestnáctkrát si lidé stěžovali na zdravotní potíže, v jedenácti případech to bylo oprávněné.

Kontrolory kromě jiného překvapil i strop jedné z kuchyní, ze kterého se loupala malba a její kousky mohly spadnout do jídel.

„Skladování nádobí a provozních nádob v předsíni před WC je také více než zarážející. Nepřípustné je i skladování potravin ve znečištěném chladícím zařízení nebo nevhodné skladování neoznačeného masa, ze kterého nelze určit jeho původ a dobu trvanlivosti,“ uvedli hygienici na svém webu.

Za měsíc tak udělili 27 pokut v celkové výši 120 500 korun. Menší prohřešky vyřešili domluvou, jednou museli udělit písemné napomenutí.

Mezi nejčastější pochybení patřila špatná provozní hygiena, nedostatečná ochrana před kontaminací nebo skladování potravin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Koláž Drbny

Štítky hygiena, pokuty, kontrola, potraviny, čistota, jídlo, skladování, Krajská hygienická stanice, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oloupaný strop, špinavé lednice, nádobí u záchodu. Pražští hygienici pokutovali restaurace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.