Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Thomayerově nemocnici omezí návštěvy. Ve svých prostorách také doporučuje respirátory

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice ode dneška doporučuje nosit ve svých budovách respirátor typu FFP2. Reaguje tak na vývoj epidemiologické situace. Od pondělí 17. října proto také omezí návštěvy. Některé ostatní ústavy je zakázaly už dříve.

Nemocnice v Krči respirátory radí nasazovat na ambulancích i na lůžkových odděleních při návštěvách pacientů.  V Praze totiž v posledních týdnech roste počet nakažených covidem, za posledních 14 dní to bylo podle Hygienické stanice hlavního města dohromady skoro pět tisíc lidí.

Respirátory už koncem července doporučila používat i Fakultní nemocnice Bulovka, to se stav nakažených pohyboval kolem tří tisíc týdně.

„Zároveň od 17. října dochází k omezení návštěv, které budou možné pouze po předchozí domluvě s vedoucím či ošetřujícím lékařem nebo primářem oddělení, popřípadně přednostou kliniky, a to za splnění všech platných protiepidemických a hygienických opatření,“ informovala nemocnice na svém webu.

Schválené návštěvy by měly mít nasazený mít nasazený respirátor bez výdechového ventilu typu FFP2 a dodržovat další opatření jako dezinfikovat si ruce nebo dát návleky na boty.

Lidé, kteří se necítí dobře nebo mají příznaky respiračního onemocnění, by měli podle nemocnice návštěvu odložit. „Naším cílem je především ochránit zdraví pacientů a zároveň našeho zdravotnického personálu,“ píše se na webu.

V IKEMu by roušky měli nosit ambulantní pacienti a jejich doprovod od 7. října. Zároveň tam platí zákaz návštěv, výjimku může povolit jen přednosta kliniky.

V pondělí 11. října se pro zákaz návštěv na oddělení dlouhodobě nemocných rozhodla Nemocnice Na Františku. „V zájmu ochrany zdraví seniorních pacientů, kteří jsou rizikovou skupinou při kontaktu s infekcí covid-19, přistoupila Nemocnice Na Františku k preventivnímu opatření,“ oznámila nemocnice na webu.

Lůžkové oddělení na své Geriatrické klinice návštěvám 12. října uzavřela až do odvolání i Všeobecná fakultní nemocnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IKEM

Štítky nemocnice, respirátor, návštěvy, zákaz, covid, návštěva, Thomayerova nemocnice, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Na Bulovce, Nemocnice Na Františku, Praha, Krč, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Thomayerově nemocnici omezí návštěvy. Ve svých prostorách také doporučuje respirátory  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.