Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Syrové maso vedle vařeného, špinavé lednice. Pražští hygienici rozdali v srpnu přes třicet pokut

Kontroloři Hygienické stanice hlavního města rozdali kavárnám, restauracím a barům v měsíci srpnu 31 pokut v hodnotě skoro 180 tisíc korun. Třikrát museli podnikům nařídit sanitaci, jednou likvidaci potravin.

Hygienici provedli celkem 141 kontrol, z toho 17 na podnět veřejnosti. „Nejvíce stížností od lidí v srpnu směřovalo k nedostatečné provozní hygieně," píše se na webu Pražské hygienické stanice. Ohledně zdravotních problémů po konzumaci se ozvalo jedenáct lidí, v sedmi případech se ukázalo, že byla stížnost oprávněná.

Mezi nejčastější prohřešky patřily nedostatky v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, v provozní hygieně, ve skladování a označování rozpracovaných pokrmů. Příkladem jsou znečištěné podlahy, špinavé lednice, skladování syrového masa s tepelně opracovaným nebo neoznačené a nezakryté potraviny.

Nejvíc inspektoři kontrolovali restaurace, pak výčepy, bary, pivnice, vinotéky a čajovny, a pevné stánky. Celkem kontroloři rozdali pokuty za 179 tisíc korun.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hygienická stanice hl. m. Prahy

Štítky hygiena, pokuty, kontrola, potraviny, čistota, jídlo, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

A tím se jako chlubí? Za celou Prahu jen 31 pokut za měsíc? Směšné. To znamená, že celá pražská HS udělala v celé Praze jen 7 kontrol za den. Kolik je tam lidí? Srpen dovolené, ale stejně je to žalostně málo. Ještěže SZPI pracuje na jiném levlu.

Sobota, 1. října 2022, 10:06Odpovědět

Syrové maso vedle vařeného, špinavé lednice. Pražští hygienici rozdali v srpnu přes třicet pokut  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.