Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Technická ulice v Praze se mění na pěší zónu. Je z ní experimentální společensko-vědecký prostor

Technická ulice v Praze 6 se do června změnila na pěší zónu. Budou se v ní konat kulturní a vzdělávací akce pro studenty okolních vysokých škol i pro veřejnost. Vyplývá to z informací na webu projektu Kampus Dejvická. Za projektem stojí České vysoké učení technické, Vysoká škola chemicko-technologická, Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy, Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd, Národní technická knihovna a městská část Praha 6.

Ulice mezi školními budovami v Dejvicích se do konce června promění „v experimentální společensko-vědecký prostor", stojí na webových stránkách projektu Kampus Dejvice. Na veřejném prostranství se budou konat koncerty a vědeckopopularizační akce. Ulici ozvláštní venkovní kavárna se stolky a židlemi k posezení a amfiteátr s 25 místy, kde bude možné pořádat přednášky, prezentace nebo doučování.

Technická ulice je pro dopravu uzavřená v obou směrech v úseku mezi Studentskou a Šolínovou ulicí od dubna do června, sdělil mluvčí úřadu šesté pražské městské části Jiří Hannich. Vjezd do ulice mají nadále povolený cyklisté a zásobování. Ostatní mohou uzavřenou ulici objet například přes Studentskou, Šolínovu, Zikovu nebo Velflíkovu ulici. Po dobu konání akcí v prostorách univerzitního kampusu neplatí také vyznačené zóny placeného stání. Podle mluvčího by dočasné dopravní opatření v Technické ulici nemělo účastníkům silničního provozu způsobovat závažnější potíže. Lokalita totiž funguje jako kampus a v ulici nejsou jiné objekty než ty, které spadají pod univerzity a instituce zapojené do projektu Kampus Dejvice. Oblast je rovněž dobře dostupná městskou hromadnou dopravou, doplnil.

Veřejná prostranství v dejvickém vysokoškolském kampusu by měla doznat v budoucnu i trvalých změn. Na koncepci úprav areálu nyní pracuje architektonický ateliér MCA pod vedením Pavly Melkové a Miroslava Cikána. Cílem plánované revitalizace kampusu je to, aby byl přístupnější a pohodlnější pro studenty i ostatní obyvatele Prahy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vektor Technická

Štítky zábava, školy, kultura, Kampus Dejvice, Praha, projekt, České vysoké učení technické v Praze, Národní technická knihovna, Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd České republiky, Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy, Dejvice, Miroslav C

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technická ulice v Praze se mění na pěší zónu. Je z ní experimentální společensko-vědecký prostor  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.