Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gymnázium Na Zatlance se dočká nové tělocvičny. Hotovo by mělo být už příští rok

Studenti Gymnázia Na Zatlance, které sídlí na pražském Smíchově, budou už brzy sportovat v nové tělocvičně. Pražští radní tento týden odsouhlasili záměr investovat do výstavby necelých 86 milionů korun. Stavba by měla být hotová do konce roku 2023.

Nová tělocvična má vyřešit nedostatečné kapacity

„Zatlanka je jedno z nejvyhledávanějších pražských gymnázií, přesto se do této doby potýká s problémy při výuce tělocviku kvůli nedostatečným prostorovým kapacitám,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství a sportu Vít Šimral. Gymnázium má v současné době čtyři ročníky po přibližně 120 studentech v každém z nich a tělocvičné kapacity už nestačí.

„Plánovaná investice má tuto nepříjemnou situaci napravit, aby děti ze školy nemusely chodit cvičit jinam. V objektu vznikne i nová jídelna, což zase zvýší komfort učitelů a žáků při stravování,“ dodal Šimral. Vlastní jídelnu doteď gymnázium vůbec nemělo, studenti se stravují v blízké jídelně na Andělu spolu s dalšími školami.

Součástí bude i výdejna obědů

Nová tělocvičná hala se bude stavět v prostorách vnitřního dvora školy. Její obvyklý provoz má být určený pro jednu třídu, tedy 32 studentů. V případě studentských turnajů je ale kapacita dostačující pro dvě třídy. Tělocvična má mít samostatný vstup, takže ji bude škola moci pronajímat veřejnosti, když ji zrovna nebudou využívat studenti. K budově školy bude připojena pomocí krytého můstku a lávky.

Součástí plánované třípodlažní budovy má být také nová školní jídelna, která ale bude sloužit pouze pro výdej dovážených teplých obědů.

Na Zatlanku se hlásí stále více studentů

V loňském roce byl pro Gymnázium Na Zatlance odsouhlasen i záměr pro rozšíření stávajících prostor, který by měl vyřešit problém s nedostatkem vhodných výukových prostor a zázemí jak pro studenty, tak i učitelský sbor.

„Zatlanka je škola, jež si svým inovativním přístupem ke gymnaziálnímu vzdělávání udělala jméno nejen v Česku, ale i ve světě, což se projevuje na stále se zvyšujícím počtu přihlášek. Zateplení půdního prostoru a stropu bylo třeba vyřešit i z důvodu optimalizace energetické náročnosti budovy, které se pozitivně projeví při snížení provozních nákladů. Gymnázium touto vestavbou získá potřebné prostory pro výuku, technické zázemí, ale i bezbariérový přístup,“ vysvětlil Šimral.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Gymnázium Na Zatlance

Štítky Gymnázium Na Zatlance, tělocvična, investice, školství, Praha, Vít Šimral, Smíchov, jídelna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnázium Na Zatlance se dočká nové tělocvičny. Hotovo by mělo být už příští rok  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.