Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 2 staví nové učebny pro prvňáky, bezbariérové a ekologicky udržitelné

Městská část Praha 2 začala se stavbou nového pavilonu se třemi učebnami pro žáky prvních tříd. Budují ho na zahradě, kterou vlastní Arcibiskupství pražské. Budova bude bezbariérová, převážně z přírodních materiálů a vyjde na asi 35 milionů korun.

Budova se třemi třídami, kabinetem, šatnami a toaletami bude součástí Základní školy u svatého Štěpána. Budují ho na pozemku zahrady Arcibiskupství pražského, které ke stavbě dalo souhlas.

Jak uvedla ČTK, stavbu asi 35,6 milionu korun by měli dokončit v září letošního roku. Budova z převážně přírodních a ekologicky udržitelných materiálů mít dvě klasické třídy, jednu menší pro výuku jazyků a zázemí pro žáky a učitele jako kabinet, šatny a toalety.

„Použité materiály a technologie pomohou v letním období zamezit nadměrnému přehřívání budovy, v zimě budou působit jako tepelná izolace. Samotný výukový prostor bude v přímé návaznosti na přilehlou zeleň,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí druhé městské části Andrea Zoulová.

Škola chce v novém pavilonu vyučovat i ochranu životního prostředí, děti si vypěstují vlastní bylinky nebo budou pozorovat dění v hmyzích hotelích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky stavba, škola, učebny, ekologie, udržitelné, Základní škola u svatého Štěpána

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 staví nové učebny pro prvňáky, bezbariérové a ekologicky udržitelné  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.