Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 10 vyčlenila 1,2 milionu na podporu dětí s těžkým postižením

Městská část Praha 10 podpoří rodiny s dětmi, které trpí těžkým zdravotním postižením. V rozpočtu na příští rok je na dotační program vyhrazeno 1,2 milionu korun. O podporu si mohou rodiče zažádat zpětně za první i druhé pololetí tohoto školního roku.

Příspěvek cílí na děti, které plní povinnou školní docházku

Dotace se týkají dětí, které jsou držiteli platného průkazu osoby se zdravotním postižením ZTP/P. Musí také chodit do školy denní formou a mít trvalé bydliště v městské části.

„Radnice dotační program vyhlašuje každoročně už řadu let a ohlasy jsou velmi kladné. Jedná se o adresnou pomoc těm, kteří ji opravdu potřebují. Péče o dítě s těžkým zdravotním postižením je nesmírně náročná nejen psychicky a fyzicky, ale i finančně, a já věřím, že naše dotace rodičům pomůže překonávat překážky jejich každodenního života,“ uvedl v tiskové zprávě David Kašpar (STAN), místostarosta městské části pro sociální a rodinnou politiku a zdravotnictví.

Za pololetí získá každé dítě až 25 tisíc korun

Rodiče tak mohou pro svoje děti získat 20 tisíc korun za pololetí, pokud dítě navštěvuje specializovanou školu pro žáky se zdravotním postižením, nebo 25 tisíc, jestliže chodí do školy nespecializované.

„Zároveň považuji za velmi důležité podporovat, aby děti s těžkým zdravotním postižením mohly chodit do škol, kde se začleňují do kolektivu, a tedy do běžného života,“ uvedl dále Kašpar. Poukázal ale na to, že to pro rodiny může být velmi finančně náročné.

O dotaci si zájemci mohou požádat osobně i elektronicky. Žádosti se podávají zpětně. Za první pololetí tohoto roku je bude radnice přijímat celý únor a březen, za druhé pololetí od 1. července do konce září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky vzdělání, inkluze, školství, Praha 10, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 vyčlenila 1,2 milionu na podporu dětí s těžkým postižením  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.