Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 7 otevřela novou školku u připravovaného parku

Městská sedmá část tento týden otevřela detašované pracoviště MŠ U Uranie u nově vznikajícího parku U Vody. Školka se nachází v zrekonstruovaném objektu v ulici Varhulíkové a její kapacita je osmnáct dětí.

Radnice reaguje na rozrůstající se čtvrť

„Holešovice se v posledních letech proměňují v jednu z nejvyhledávanějších rezidenčních čtvrtí a my na radnici musíme s touto proměnou držet krok. Tam, kde přibývají byty, musí nutně přibývat také školy, školky, hřiště a parky,“ podotkl v tiskové zprávě starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě).

„Děláme vše proto, abychom nezaspali – Holešovice v příštích letech dostanou novou základní školu pro téměř 600 žáků, u Vltavy chystáme krásný velký park a jen pár kroků od něj se nám nyní podařilo otevřít další novou školku,“ dodal Čižinský.

Generace by se měly víc respektovat, říká učitelka a odbornice na mediální výchovu

Karolína Mackenzie vystudovala obor mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, na stejné univerzitě vystudovala i Pedagogickou fakultu. V rámci svého doktorského studia na Univerzitě Palackého v Olomouci se věnuje čtenářství a...

Zčásti školka, zčásti sklad

„V uplynulém volebním období jsme navýšili kapacitu pro předškolní děti o devadesát míst. V tomto úsilí je však třeba neustále pokračovat, aby se rodiče na Sedmičce mohli i do dalších let spolehnout, že se o jejich děti postaráme. Využíváme proto každé příležitosti, kdy se naskytnou vhodné prostory, kde by mohla školka nebo alespoň dětská skupina vzniknout,“ vysvětlila radní Prahy 7 pro školství a vzdělávání Hana Šišková (Praha sobě).

Dům, ve kterém se nová školka nachází, je zčásti využíván jako sklad ztrát a nálezů. Hlavní město ho nedávno rekonstruovalo a umožnilo městské části využít nevyužité prostory pro potřeby mateřské školy.

Stavební úpravy objektu probíhaly od ledna do září. Během nich se objekt dočkal změny vnitřních dispozic, instalace nových rozvodů, rekonstrukci podlah a dalších změn včetně kompletního vybavení školky nábytkem, zařizovacími i herními prvky. Náklady na rekonstrukci vyšly na 9 milionů korun, přes 6 milionů z toho pokryla dotace hlavního města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 7

Štítky vzdělání, školka, rozvoj, Praha 7, Praha, MŠ U Uranie, Jan Čižinský, Holešovice, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 7 otevřela novou školku u připravovaného parku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.