Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Praha má nový web monitorující zeleň ve městě

Technická správa komunikací vytvořila nový web zelenvpraze.cz, který má za úkol informovat o správě zeleně v Praze. Stromy, keřové porosty, travnaté pásy i záhony jsou totiž jedním z klíčových nástrojů, jak zlepšit ovzduší a mikroklima ve městě. Stránky budou zodpovídat časté dotazy občanů a vyvracet mýty spojené se správou a údržbou zeleně.

„K péči o zeleň přistupujeme zodpovědněji“

„Jsem rád, že díky novému webu může TSK otevřeně komunikovat správu zeleně a představovat svoji činnost všem Pražanům. Pro technicky zaměřenou organizaci byla historicky péče a rozvoj přírodní složky ulic výzvou, na kterou se nám nyní daří odpovídat manažersky, odborně i komunikačně. Před naším nástupem na TSK nebylo oddělení správy zeleně, nyní je plné odborníků. Nově jsme zprovoznili aplikaci CDSw zeleň, která funguje jako pasport i plánovač péče, posílili jsme interní procesy a spolupráci s předními českými odborníky a kontinuálně plánujeme rozvoj zeleně,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Scheinherr (Praha sobě), náměstek primátora pro dopravu.

Šestka instalovala zelené lampy. Inspirovala se v Singapuru

Lampy připomínající strom, které porůstají popínavými rostlinami, jsou k vidění v Praze 6. Městská část tak chtěla dodat zeleň tam, kam není možné sázet stromy. Dvě lampy jsou u železniční stanice na Dejvické a u metra Hradčanská.

„Zeleň v ulicích stabilizuje příznivější mikroklima a její význam je po několika opravdu suchých a horkých létech neoddiskutovatelný. Pohled na péči o uliční zeleň se mění, usychající stromy ve špatné kondici nám požadované funkce plnit nemohou, a proto k jejich správě přistupujeme zodpovědněji než dříve,“ dodal.

Web informuje o nových výsadbách i o seči trávníků

Web čtenáře seznámí s cíli TSK v oblasti zeleně a s odpověďmi na nejčastější otázky. Dozví se také o nových výsadbách nebo o seči trávníků. „TSK vysvětluje nové postupy a technologie pro výsadbu nových stromořadí a péči o ně i o stávající zeleň. Návštěvník stránek má možnost dozvědět se více o způsobu výběru vhodných dřevin a rozvoji další zeleně a najde zde i seznam doporučených článků k problematice stromů ve městech,“ uvedl ve zprávě pro novináře mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Kontroverzní plán vydláždit Anenský trojúhelník Praha 1 odložila na neurčito

Namísto plánovaného dlážděného náměstíčka s vodním prvkem vysela radnice Prahy 1 na takzvaném Anenském trojúhelníku na Smetanově nábřeží nový trávník. Sdělila mluvčí radnice Petra Pekařová. Radnice původně plánovala prostor vydláždit, pokácet...

„Představení naší práce veřejnosti dosud hodně chybělo. Naším cílem je udržovat web vždy aktuální a Pražany informovat o tom, co, proč, jak a kde děláme i co a proč naopak neděláme, co nás k těmto krokům vede, o co se opíráme, co dalšího plánujeme a kam směřujeme. Uvědomujeme si, že musíme pružně reagovat na podmínky, ve kterých uliční zeleň v Praze roste dnes, a ne před desítkami let, protože se změnila i naše dnešní očekávání,“ uvedl v tiskové zprávě Filip Hájek, místopředseda představenstva TSK. „Správu zeleně jsme zefektivnili a děláme vše pro to, aby naše činnost reflektovala zvýšené nároky na péči o zeleň i rozvoj zelenomodré infrastruktury. TSK Praha se tak v oblasti správy zeleně místo tradiční role „otlounkánka“ pomalu učí hrát roli lídra a propagátora nových postupů,“ dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 2

Štítky společnost, zeleň, stromy, Praha, Adam Scheinherr, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha má nový web monitorující zeleň ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.