Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Prahu zahalil odér konopí. Městem prošel průvod za legalizaci

Centrum Prahy dnes po čtvrté hodině odpolední pohltil omamný odér konopí a hlasitá hudba. Obojí se linulo z průvodu za legalizaci marihuany Million Marihuana March 2022, který vyrazil ze Staroměstského náměstí a měl cíl v holešovickém klubu Cross, kde se uskuteční večerní kulturně-vzdělávací happening.

Účastníci přišli vyjádřit svůj nesouhlas s kriminalizací konopí

Sraz byl naplánovaný symbolicky na čtyři hodiny a dvacet minut na Staroměstském náměstí. Číslovka 420 je totiž mezinárodním symbolem pro užívání marihuany. Podle policejních odhadů se do průvodu za legalizaci marihuany z centra Prahy do Holešovic zapojilo zhruba 150 účastníků, kteří přišli vyjádřit svůj nesouhlas s kriminalizací konopí a jeho uživatelů.

„V průvodu šlo zhruba 150 osob, které doprovázely nižší desítky policistů. Na místě jsme nemuseli řešit žádný konflikt,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Jan Daněk.

„Pojďme legalizovat!“

„Zastaralá legislativa a přetrvávající prohibice držení a pěstování konopí pro osobní potřebu, stigmatizace, trestní stíhání a nepřiměřené vysoké tresty za konopné delikty, omezování dospělých lidí na jejich právech a svobodách, to vše a další nás nenechává klidnými a nutí znovu vyjít do ulic. Přidejte se a podpořte efektivni a spravedlivou regulaci konopí,“ uvedli organizátoři akce na webu.

„Pojďme dnes společně v menším davu než jindy mírumilovně vyjádřit nesouhlas s kriminalizací konopí a jeho uživatelů. Pojďme legalizovat!“ uvedl před zahájením průvodu na Staroměstském náměstí organizátor akce, zastupitel Prahy 2 a šéfredaktor časopisu Legalizace Robert Veverka (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto

Štítky konopí, legalizace, průvod, Praha, marihuana, Staroměstské náměstí, Jan Daněk, Robert Veverka, Drbna.cz, Holešovice, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prahu zahalil odér konopí. Městem prošel průvod za legalizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.