Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Růžový sad na Petříně se dočká oprav. Praha za ně zaplatí přes třicet milionů

Růžový sad na pražském Petříně upraví pro hlavní město za zhruba 33,6 milionu korun s DPH firma Gardenline. Výsledek tendru v pondělí schválili městští radní. Úpravy budou zahrnovat nové povrchy, výměnu laviček a dalšího mobiliáře nebo doplnění zeleně. Město před několika lety nechalo upravit i park v okolí Petřínské rozhledny.

„V rámci revitalizace dojde k výměně povrchů cest, odstranění nevhodných staveb, výměně prvků mobiliáře včetně nového pítka a doplnění výsadeb. Současně dojde i k výměně stávajícího vodovodního potrubí, které z důvodu průsaků nemohlo být používáno," stojí ve schváleném dokumentu.

Práce by mohly podle dřívějších informací začít letos, s většinou z nich se však počítá až na příští rok. Město také v roce 2018 dokončilo úpravy okolí Petřínské rozhledny, které se dočkalo kompletní obnovy. V roce 2019 pak vedení magistrátu plánovalo stavbu zázemí s toaletami ve Velké strahovské zahradě, po kritice některých místních obyvatel však nakonec projekt zrušilo.

Růžový sad na Petříně se nachází mezi Hladovou zdí a historickým opevněním. Pozemky dříve sloužily vojenským účelům, než byly ve 30. letech 20. století upraveny na zahrady. V parku se nachází horní stanice lanové dráhy a hvězdárna M. R. Štefánika.

Ohodnoť článek

Štítky příroda, Růžový sad, opravy, Praha, sad, Petřín, Petřínská rozhledna, Gardenline s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Růžový sad na Petříně se dočká oprav. Praha za ně zaplatí přes třicet milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.