Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Závod běžců v sobotu omezí provoz aut i MHD v centru Prahy

Řidiči a cestující MHD se musí v sobotu 3. září připravit na omezení v centru a širším centru města. Důvodem je 25. ročník běžeckého závodu Birrel Grand Prix. Uzavírky a omezení se uskuteční průběžně od zhruba 16:00 do 22:00 zejména v Praze 1, 7 a 8. Automobilisté budou muset úseky objíždět a linky MHD budou jezdit po změněných trasách. Provoz bude obnovován vždy po proběhnutí posledního běžce. Dnes to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Běh žen na pět kilometrů začne v 18:00 a běh na deset kilometrů začne v 19:30. „Nicméně uzavírky v trase závodu, který se uskuteční v centru města, začnou platit už s mírným předstihem. Naopak jednotlivé ulice budou postupně zprůjezdněny hned po proběhnutí posledního běžce," uvedl Hofman.

Úplné uzavírky se budou týkat nejprve dolní poloviny Václavského náměstí, ulice Na Příkopě a náměstí Republiky. Poté budou od 17:30 neprůjezdné ulice Revoluční, nábřeží Edvarda Beneše, Štefánikův a Čechův most, nábřeží kapitána Jaroše a Letenský tunel. Jako poslední budou uzavřeny od 19:20 Rohanské a Dvořákovo nábřeží, nábřeží Ludvíka Svobody, Těšnovský tunel, Lannova ulice a Nové mlýny. „V celé trase obou závodů bude také platit zákaz zastavení a jeho nerespektování bude znamenat odtažení vozidla," uvedl Hofman.

Změny se dotknou rovněž povrchových linek MHD, proto magistrát doporučuje využít zejména metro. V sobotu bude zhruba od 16:00 do 21:30 omezen provoz tramvají a autobusů na náměstí Republiky a nábřežích. Změny se budou týkat tramvajových linek 6, 8, 15, 17, 26, 41 a 42. V případě autobusů budou upraveny trasy linek 194 a 207. Podrobné informace jsou k dispozici na internetových stránkách dopravního podniku (DPP).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Run Czech

Štítky MHD, automobilová, běh, Praha, městská hromadná doprava, Vít Hofman, Grand Prix, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Náměstí Republiky, Edvard Beneš, Ludvík Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závod běžců v sobotu omezí provoz aut i MHD v centru Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.