Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Ve vojenské nemocnici vypukl požár. Hořelo podkroví jednoho z pavilonů

, aktualizováno 27. srpna 2022, 16:10

V areálu Ústřední vojenské nemocnice vypukl dnes ráno požár. Podle informací hasičů hořela střecha a podkroví jednoho z pavilonů. Proběhla evakuace a hasičům se během pár hodin povedlo plameny uhasit. Při požáru nebyl zraněn nikdo z pacientů ani lékařů. Záchranáři ale museli ošetřit tři lehká zranění zasahujících hasičů.

„Jedná se o požár podkroví, nasazena je výšková technika a několik vodních proudů, z toho 2 vnitřkem, zasažen je pavilon A5 (neurologie - částečně ambulantní a částečně lůžková část),“ uvedl na Twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Na místě zasahovalo deset profesionálních jednotek a sedm dobrovolných. Evakuováno bylo kolem padesáti osob. Během zásahu byli lehce zraněni tři hasiči, pacientům ani zaměstnancům nemocnice se nic nestalo.

Pražští záchranáři vyslali na místo tři posádky rychlé záchranné služby, inspektora a spciální vůz Fénix. „Naštěstí máme informace, že by se na místě neměli nacházet žádné zraněné osoby. Zredukovali jsme počet prostředků na 1 RZP, inspektor v roli koordinátora i Fenix na místě stále zůstávají," informovala na Twitteru jejich mluvčí Jana Poštová.

Spolu se záchranáři zasahovali na místě také policisté. „Ve vzduchu máme náš vrtulník, který monitoruje místo,“ uvedla policie na twitteru.

Momentálně dochází k zajišťování objektu

Kolem jedné hodiny odpoledne byl požár uhašen. „Požár je prakticky uhašen. Kontrolujeme prostor střechy termokamerami,“ informoval na twitteru Kavka. Požár poničil v rámci pavilonu střechu a půdní prostor. Podle mluvčího v areálu nadále zůstává několik jednotek hasičů. „Vyhledávají skrytá ohniska a dohašují ohořelé krovy budovy,“ dodal.

Co požár způsobilo a jaké budou konečné škody bude předmětem nejbližšího vyšetřování. „Příčinu i rozsah škod šetří vojenský požární dozor a Vojenská policie. Hasičský a policejní vyšetřovatel poskytne součinnost,“ informoval Kavka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky požár, Ústřední vojenská nemocnice, hasiči, evakuace, pavilon, loft, Martin Kavka, Twitter, Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ve vojenské nemocnici vypukl požár. Hořelo podkroví jednoho z pavilonů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.