Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena seděla na stromě s uvázanou smyčkou kolem krku. Život jí zachránila policistka

Devětadvacetiletá policistka Petra Janková zachránila po hodinovém vyjednávání život mladé ženy, která chtěla se chtěla oběsit na stromě. Kolem krku měla už dokonce uvázanou šálu, jejíž druhý konec byl připevněný ke větvi stromu. Policistka vyšplhala na strom za ženou a celý případ má nakonec dobrý konec.

Žena seděla na vyvráceném stromě ve výšce sedmi metrů

Policejní hlídka byla z obvodního oddělení vyslána na místo v lese, kde se měla nacházet mladá žena, která chce ukončit svůj život. Policejní hlídka chvíli pátrala v lesním porostu, ale po chvíli ženu našla. Ta seděla na vyvráceném stromě ve výšce sedmi metrů nad zemí.

„Policistka Petra Janková neváhala ani minutu a vyšplhala za plačtivou ženou nahoru na strom. Celých padesát minut, než přijeli hasiči na pomoc sundat ženu do bezpečí, s ní policistka komunikovala a v průběhu povídání, kdy žena v těžké depresi plakala policistce na rameni, se naší kolegyni podařilo ženě sundat z krku obvázanou šálu, jejíž druhý konec byl přivázán ke stromu,“ popsala průběh případu policejní mluvčí Michaela Richterová.

Policistka ani na chvíli nezaváhala

Hasiči, kteří na místo dorazili, ženu sundali dolů a tu si poté převzali do péče záchranáři. Případ se stal ve středu 26. července před půl druhou odpoledne v lese mezi obcemi Bratronice Bratronice Mostecký Mlýn a Bratronice u Obecního vrchu.

Devětadvacetiletá Petra Janková slouží u státní policie, konkrétně na obvodním oddělení Unhošť, něco málo přes tři roky. „Svým jednáním, kdy ani na chvilku nezaváhala a šla ženě na pomoc s tím, že za ní vyšplhala do výšky asi sedmi metrů, kde ji téměř hodinu jistila před pádem dolů a citlivě s ní komunikovala, ukázala svou profesionalitu, osobní odvahu a lidskost,“ popsala mluvčí odvahu a profesionalitu zasahující policistky.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, PČR

Štítky policie, strom, sebevražda, pokus, Praha, Bratronice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena seděla na stromě s uvázanou smyčkou kolem krku. Život jí zachránila policistka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.