Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze platí do odvolání zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech

Od dnešního dne až do odvolání je v platnosti varování před zvýšeným nebezpečím vzniku požárů a v Praze platí nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na rizikových místech. Středně vysoké požární riziko platí v Praze, na severovýchodě Čech a jižní a střední Moravě.

Na území Prahy platí nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů

Meteorologové a hasiči opět varují před zvýšeným rizikem vzniku a šíření požárů. „V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů,“ píše se na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Na území Prahy platí nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Za takové místo se považuje lesní porost a jeho okolí do vzdálenosti 50 metrů od jeho okraje, lesopark, park, zahrada a další porosty umožňující vznik a šíření požáru, sklady sena, slámy a jejich okolí do vzdálenosti 50 metrů od jejich okraje, plocha zemědělských kultur, které jsou svým rostlinným charakterem schopny vznícení a šíření požáru.

Varování před nebezpečím vzniku požárů platí až do odvolání

Podle nařízení je v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru v těchto místech zakázáno rozdělávání nebo udržovaní otevřeného ohně, například pálení klestu a kůry nebo spalování hořlavých látek na volném prostranství. Zakázáno je kouření s výjimkou elektronických cigaret, používání pyrotechniky nebo jiných zdrojů zapálení, například létajících přání, lampionů a pochodní.

Odborníci zakazují také odhazování hořících nebo doutnajících předmětů, jízdu parní lokomotivy, pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru a spotřebovávání vody ze zdroje pro hašení požárů k jiným účelům než k hašení.

Varování před nebezpečím vzniku požárů platí pro Prahu až do odvolání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky požár, varování, počasí, sucho, Praha, Česko, Střední Morava, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze platí do odvolání zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.