Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muži, který chtěl ukončit život skokem z mostu, zachránila život náhoda a rychlý zásah policie

Policisté, záchranáři i hasiči dnes od ranních hodin zasahovali na mostě i pod mostem v Jílovém u Prahy. Provoz na viaduktu i pod ním totiž přerušil opilý muž, který vyhrožoval, že skočí dolů. O skok se nakonec opravdu pokusil, ale policisté ho zachytili, a tak muž skončil v péči záchranářů.

Muž se nakonec opravdu pokusil skočit

Mezi stanicemi Jílové u Prahy a Davle přerušil dnes ráno provoz opilý muž, který vyhrožoval, že ukončí svůj život skokem z Žampašského mostu.

„Policisté společně s vyjednavačem a dalšími členy zásahové jednotky zasahovali u zjevně opilého muže, který seděl na zábradlí přemostění železnice. Chtěl pravděpodobně ukončit svůj žovt, nicméně policisté, vyjednavači i hasiči s mužem nepřetržitě komunikovali. Muž se nacházel na mostní konstrukci a nakonec opravdu pokusil o skok, ale zachytil se o tyč, a tak se policejním vyjednavačům podařilo jej chytit,“ popsala naší redakci zásah policie mluvčí Michaela Richterová.

Muž skončil v nemocnici

„Muže se podařilo zajistit, museli jsme asistovat policii a se zajištěným mužem se sestupuje dolů z viaduktu,“ popsal naší redakci po půl jedenácté za středočeské hasiče Jan Sýkora.

Provoz vlaků v dotčeném úseku byl přerušen zhruba od osmé hodiny ranní. „Vlak Os 9003 bude opožděn o 70 minut. Vlak nejde v úseku Davle - Jílové u Prahy. Vlak Os 9008 nejede v úseku Jílové u Prahy - Davle,“ psalo se na webu Pražské integrované dopravy. Podle policie byl provoz před dvanáctou hodinou obnoven, a to jak na železnici, tak i pro auta a pěší pod viaduktem, kde byli po celou dobu zásahu připraveni hasiči s plachtou pro případ, že by muž opravdu skočil nebo spadl dolů.

„Záchranáři ošetřili dehydratovaného muže s úrazem horní končetiny. Převezli ho sanitkou na internu do Thomayerovy nemocnice,“ uvedla pro naši redakci mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rybioko, Public domain, via Wikimedia Commons

Štítky sebevražda, pokus, železnice, viadukt, Praha, policie, Jílové u Prahy, Davle, Pražská integrovaná doprava, Thomayerova nemocnice, Jan Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži, který chtěl ukončit život skokem z mostu, zachránila život náhoda a rychlý zásah policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.