Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Seniorky a senioři se na jeden den stali modelkami a modely

Již poosmé zorganizovalo centrum RoSa charitativní módní přehlídku. Oblečení poskytl second hand Fashion Charity Shop a líčení zajistila značka Yves Rocher. Seniorky a senioři pražského centra vynesli na červeném koberci módu ve stylu 'lážo-plážo', tedy módu do horkých letních dní. Nejstarší modelce bylo 92 let.

Důchodci a důchodkyně vynesli letní módu

Téma 'lážo-plážo' odkazuje na letní dny u vody. K vidění byly proto barevné potisky, příjemné materiály a výrazné pokrývky hlavy. Módní kousky, které modelky a modelové vynesli zajistil charitativní second hand provozovaný neziskovou organizací Klub svobodných matek, která pomáhá rodičům samoživitelům.

Na seniory se myslí pořád málo

Patronkou letošní přehlídky byla Sabina Laurinová. „Mám pocit, že na seniory obecně se myslí pořád málo, a přitom jsme všichni v situaci, že seniorem jednou budeme každý – a každý člověk má právo žít co nejvíce plnohodnotný a důstojný život,“ uvedla tisková zpráva. Módní přehídka je pro seniory příležitostí, jak zažít něco nového, být středem pozornosti a navíc pomoci někomu dalšímu. 

Po červeném koberci se prošlo dvacet modelek a modelů seniorského věku

„Vzpomínám, jak jsem trávil víkendy jako malý u babičky, byť to bylo na sídlišti, bylo to fajn. Když jsem odrostl, tak jsem se snažil starat já o ní. Vzpomínám na to rád. Všichni budeme jednou staří a nejlepší je se chovat tak, jak bychom chtěli, aby se pak v tomto věku někdo choval k nám. Všechno se nám může vrátit a já jsem rád, že mohu někoho potěšit,“ zavzpomínal čestný host, herec a kouzelník, Roman Štabrňák.

Na červeném koberci se ve čtvrtek obejvilo dvacet modelů a modelek ve věku mezi 70 a 92 lety. Nejstařší modelkou pak byla paní Radmila Janíčková, která před měsícem slavila 92. narozeniny.

Letošní přehlídku zaštiťovali radní Hlavního města Prahy Hana Třeštíková (PRAHA SOBĚ) a radní městské části Prahy 8 Michal Švarc (Patrioti pro Prahu 8).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Centrum RoSa

Štítky senioři, móda, přehlídka, Praha, červený koberec, Yves Rocher, Sabina Laurinová, styl, Hana Třeštíková, Roman Štabrňák, Michal Švarc, Praha sobě, letní den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorky a senioři se na jeden den stali modelkami a modely  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.