Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: U požáru v Českém Švýcarsku zasahují i hasiči z Prahy

S požárem v národním parku České Švýcarsko bojuje i dvacet příslušníků hasičského záchranného sboru hlavního města. Část se speciální technikou odjela v úterý, další dnes. Zůstanou, dokud bude potřeba.

„Z Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy je na místě dvacítka hasičů ze stanic napříč sborem. Vezli tam speciální techniku, velkokapacitní čerpadla a jsou jako jejich obsluha a podpora,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

První skupina odjela na základě požadavku Generálního ředitelství v úterý po poledni. Z hasičských stanic Holešovice a Modřany vyrazilo velkokapacitní čerpadlo Somati s dvěma kilometry hadic, kontejner nouzové přežití a jeden velitelský automobil. Do Hřenska dorazili po páté hodině a přesunuli se na předurčená stanoviště.

Ve středu brzo ráno pak vyslali čtyři cisternové automobilové stříkačky a jeden velitelský automobil. Po sedmé už pak byli na místě. „Budou tam tak dlouho, jak bude potřeba. V případě delšího zásahu je budeme střídat,“ dodal Kavka.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Štítky požár, hasiči, pomoc, České Švýcarsko, Národní park České Švýcarsko, Praha, Hasičský záchranný sbor, Martin Kavka, Drbna.cz, Holešovice, Modřany, Hřensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U požáru v Českém Švýcarsku zasahují i hasiči z Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.