Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stanové městečko pro uprchlíky v Malešicích už nefunguje. Obyvatelé se přesunuli do Troje

V pražských Malešicích je ode dneška uzavřeno stanové městečko pro ukrajinské uprchlíky. Magistrát ho sloučil s městečkem v Troji, protože uprchlíků ubylo. Na malešické louce zůstaly pouze stany, které zde budou podle mluvčího magistrátu Tadeáše Provazníka několik týdnů zakonzervovány a připraveny, kdyby je bylo nutné v budoucnu opět použít. V úterý bylo v obou městečkách dohromady 64 uprchlíků, přitom kapacita každého z nich je 150 míst. Celkem městečky prošlo přes 2400 lidí.

Uprchlíci přejeli z Malešic do Troje v úterý odpoledne autobusy dopravního podniku. Již v dopoledních hodinách hasiči přepravili do Troje kontejnerové buňky, část dalšího zázemí a rovněž objemnější vybavení. Kapacita sloučeného areálu bude 250 lůžek, provoz bude zajišťovat zhruba 30 lidí.

První stanové městečko s kapacitou 150 lůžek otevřel magistrát v Troji v sobotu 14. května. První víkend tam našlo azyl 142 lidí. Na přelomu května a června potom začalo fungovat stanové městečko se stejnou kapacitou v Malešicích.

Praha 11. července po necelém měsíci znovu otevřela asistenční centrum ve Vysočanech, které dříve uzavřela kvůli vyčerpání ubytovacích kapacit. Centrum nyní funguje a poskytuje Ukrajincům všechny služby až na zajištění ubytování s výjimkou nouzového přespání ve stanových městečkách a zprostředkování státních lůžek Správy uprchlických zařízení.

Od počátku konfliktu na Ukrajině získalo podle dat ministerstva vnitra v ČR dočasné vízum 400 tisíc uprchlíků, z toho 91 tisíc v Praze.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Rusko, Ukrajina, válka, uprchlíci, stanové městečko, Praha, uprchlík, Troja, Malešice, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanové městečko pro uprchlíky v Malešicích už nefunguje. Obyvatelé se přesunuli do Troje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.