Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Matka v Praze ztratila autistického syna. Strážníci ho našli do deseti minut

Pražští strážníci za sebou mají úspěšné pátrání po autistickém chlapci, který se ztratil svojí matce. Do bleskové pátrací akce se zapojili městští policisté z Prahy 7, kterým nalezení chlapce trvalo necelých deset minut. Chlapec se tak po krátké chvíli nejistoty dostal bezpečně ke svojí matce.

V neděli před půl osmou večer přijali strážníci na tísňovou linku oznámení od matky, která tratila svého syna. „Dobrý den, můj syn je autista a já ho teď nemůžu najít,“ zněla první slova matky, která se obrátila na linku 156.

Žena strážníkům popsala, jaké oblečení má její syn na sobě a začalo pátrání. To trvalo necelých deset minut. „Pátrací akci řídil operační důstojník a díky skvělé spolupráci a všímavosti hlídek v terénu všechno proběhlo rychle a hladce,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci díky ženě, která trátu syna oznámila, věděli, že chlapec má problém s komunikací a na jejich otázky jim nebude odpovídat, přesto na něj po celou dobu, než si ho do své péče opět převzala matka, klidně a laskavě mluvili.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky pátrání, autista, chlapec, syn, Praha, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Matka v Praze ztratila autistického syna. Strážníci ho našli do deseti minut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.