Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poslední šance získat dotace na výměnu kotlů. Praha rozdělí přes jedenáct milionů

Až do konce srpna mohou Pražané žádat o finanční příspěvek na výměnu starých neekologických kotlů. V pořadí čtvrté, ovšem poslední výzvě, chce hlavní město rozdělit 11 585 062 korun, a to nízkopříjmovým domácnostem.

Podle webu pražského magistrátu, se mezi takové počítají ty, s celkovým čistým ročním příjmem do 170 900 korun na člena domácnosti. Jsou to třeba senioři, sociálně slabí nebo studenti. Do výpočtu čistého průměrného příjmu se zahrnují ty, které měli v roce 2020.

„Výměna se týká starých kotlů, které jsou na pevná paliva 1. a 2. emisní třídy nebo byly vyrobeny před 1. březnem 2000, a nacházejí se v rodinných domech, včetně trvale obývaných staveb pro rodinnou rekreaci, nebo v bytových jednotkách bytových domů,“ informovala na svých stránkách městká část Praha 7. Město pak v dotaci poskytne 95 procent z výdajů na výměnu.

Za nákup tepelného čerpadla mohou lidé dostat až 180 tisíc korun. Pokud pořídí kotel na biomasu s ruční nebo samočinnou dodávkou paliva, město přidá 130 tisíc. Za plynový kondenzační kotel pak sto tisíc.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky dotace, kotel, ekologie, tepelné čerpadlo, sociálně slabí, Praha, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední šance získat dotace na výměnu kotlů. Praha rozdělí přes jedenáct milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.