Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Desítka zřídila tým pro opravy a úklid. Bude fungovat na pokyn obyvatel

Městská část Praha 10 vytvořila tzv. Rychlou četu, tým lidí, kteří přijedou po výzvě občanů a postarají se o drobný úklid nebo opravu ve veřejném prostoru. Kontaktovat je mohou přes web nebo po telefonu.

Pokud lidé ve svém okolí uvidí nějaký problém, který by měla radnice Desítky řešit, mohou upozornit na webu prostřednictvím formuláře nebo na telefonu. Ve formuláři vyplní o co se jedná a kde je potřeba zasáhnout.

„Cílem naší nové služby je řešit rychle drobné nedostatky ve veřejném prostoru. Tedy například opravu herního prvku na dětském hřišti, který se zrovna rozbil, či úklid aktuálně znečištěného místa. Vzhledem k velikosti naší městské části není reálné, abychom se o všech podobných nešvarech hned dozvěděli. Naopak občané, kteří jsou v daném místě doma, je zaregistrují okamžitě, a pokud nám o nich dají vědět, můžeme hned zjednat nápravu,“ uvedla v tiskové zprávěmístostarostka Jana Komrsková (Piráti), která má na starosti oblast životního prostředí.

Rychlou četu, jak tým radnice nazvala, tvoří její zaměstnanci, pracovníci jejích správních firem a akciové společnosti PRAHA 10 – Majetková. Desítka podnět lidí okamžitě vyhodnotí a na místo pošle opravářsko-úklidovou jednotku.

„Prosím o podněty na opravdu jednodušší práce. Složitější opravy či rozsáhlejší rekonstrukce řešíme jinými způsoby. Naši pracovníci jsou takovými hodinovými manžely pro veřejný prostor,“  dodala Komrsková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky úklid, opravy, veřejný prostor, formulář, tým, oprava, veřejné prostranství, Praha, Jana Komrsková, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítka zřídila tým pro opravy a úklid. Bude fungovat na pokyn obyvatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.