Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 10 pošle do aukce nájem deseti městských bytů

Městská část bude v září dražit nájem deseti bytů. Dražba proběhne formou online aukce a nájemní smlouvy v bytech získají ti, kteří dají nejvyšší nabídku. Byty v nabídce mají různé dispozice, aby měli zájemci z čeho vybírat. K účasti na aukci je třeba složit kauci 30 tisíc korun a vítězové aukce získají smlouvu na dva roky.

Nabídka bytů myslí na všechny - rodiny i samostatně žijící

Rada městské části schválila elektronickou aukci nájmu deseti bytů. „Nabídka je záměrně široká, od bytů 1+0, přes 2+1 až po 3+1. Chceme, aby se do naší veřejné soutěže mohli zapojit jak lidé žijící sami, tak rodiny. A samozřejmě i oslovit co nejvíce zájemců, protože konkurence pomáhá zvyšovat ceny, a tím i úspěšnost aukce,“ říká místostarosta Petr Beneš (Piráti), který je ve vedení MČ Praha 10 odpovědný za majetek i finance.

Desítka se snaží o udržitelný systém bydlení

Praha 10 disponuje více než třemi tisíci byty. Ne všechny jsou určené pro pronájem s tržním nájemným. „Dostupným a sociálním bydlením pomáháme potřebným. Byty v zájmu obce podporujeme klíčové profese, jako jsou městští strážníci, učitelé, zdravotníci či hasiči. A byty s tržním nájemným jsou pro nás pochopitelně především zdrojem příjmů,“ vysvětlil v tiskové zprávě Beneš. Peníze utržené z vyšších nájmů putují zpět do systému a pomáhají s údržbou sociálních bytů.

Draží se nájem na dva roky

Účast v elektronické aukci je povolena všem občanům starším 18 let, kteří složí kauci 30 tisíc korun. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna. Komise nepjprve posoudí přihlášky, zda splňují pravidla a v další fázi proběhne samotná dražba. Vyvolávací cena všech bytů je společná a to 140 korun za metr čtvereční. Nájemní smlouvy, které se draží, budou moci vítězové podepsat na dva roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 10

Štítky bydlení, aukce pronájmů, reality, Praha, dražba, Petr Beneš, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 pošle do aukce nájem deseti městských bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.