Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Letenské pláni začne výstava ruské techniky zničené na Ukrajině

Dva týdny bude na Letenské pláni vystavena vojenská technika, se kterou přijeli ruští okupanti na Ukrajinu, a místní armáda ji zneškodnila. Návštěvníci uvidí například ruský tank T-90, protitankový komplet Šturm nebo protiletadlový systém Buk.

Výstavu pořádá Ukrajinská ambasáda, vojenskou techniku na Letnou přivezlo ukrajinské ministerstvo vnitra.

„V pondělí 11.7 se v Praze na Letné otevře výstava vojenské techniky ruských okupantů zneškodněné ukrajinskou armádou. Dovezli jsme ruský tank T-90, komplet Šturm, systém Buk a další techniku, pozůstatky střel vypálených ruskou armádou na ukrajinská města,“ napsal na Twitteru ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis.

Výstava bude oficiálně otevřena v pondělí v 18:45, zahájení se zúčastní například eurokomisařka pro vnitřní věcí Ylva Johansson, ministr vnitra České republiky Vít Rakušan (STAN), ministr vnitra Ukrajiny Denys Monastyrskyj, primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

„Ukrajinská ambasáda se i touto cestou snaží po celé Evropě udržet zájem lidí o obranu Ukrajiny,“ uvedl na Facebooku Jan Čižinský (Praha Sobě).

Výstava potrvá do 24. července.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Čižinský

Štítky Ukrajina, Rusko, válka, technika, výstava, Letná, vojenská technologie, T-90, Buka, Praha, Jan Čižinský, Ozbrojené síly Ruské federace, Ministerstvo vnitra České republiky, Jevhen Petrovyč Perebyjnis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Letenské pláni začne výstava ruské techniky zničené na Ukrajině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.