Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový pár v pražské zoo. Pandy červené se oťukávají ve výběhu

Zoologická zahrada v Troji má nový pár, pandy červené. Samici Regice našli partnera Jerryho v olomoucké zoo a teď se ve výběhu seznamují. Ošetřovatelé doufají v mláďata tohoto ohroženého druhu.

Dvouletý Jerry do Prahy přijel už v květnu, s o rok starší Regicou se ale vídali a očichávali jen přes mřížovaná dvířka vnitřní ubikace. Teď přišel čas je pustit do společného výběhu.

„Sbližování obou zvířat proběhlo bezproblémově. Samec Jerry nejprve opatrně obešel a označkoval výběh, samice to po něm opět přeznačkovala. Chvílemi se vzájemně proháněli po výběhu a vysvětlovali si, kdo má navrch, ale to k tomu patří,“ popsala v tiskové zprávě vrchní chovatelka malých savců Denisa Zběhlíková.

Zvířata obývají hned první výběh u vchodu, pokud je ale návštěvníci budou chtít rozeznat, musí se zaměřit na detaily. „Bedlivý pozorovatel rozliší od sebe obě šelmy nejen díky samcově drobnějšímu vzezření, ale prozradí jej také jeho světlejší, méně znatelné pruhy na ocasu a výrazné bílé štětky chlupů na vnější spodní straně uší,“ uvedla Zběhlíková. Dodala, že nejlepší doba pro pozorování pand je v chladnějších, klidně i deštivých dnech, a to především v ranních a poté zase odpoledních hodinách.

Pandy červené žijí ve ysokohorských oblastech Číny, Indie, Bhútánu a Barmy. V čínském Yunanu se z jejich kůže šijí novomanželské čapky, protože symbolizuje šťastná manželství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha, Petr Hamerník

Štítky panda červená, zoo, chov, výběh, mláďata, ZOO Praha, Troja, zoologická zahrada, Myanmar, Bhútán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový pár v pražské zoo. Pandy červené se oťukávají ve výběhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.