Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci poslední týden školního roku hlídají přechody i místa, kde školáci popíjejí alkohol

Pražští strážníci se v tomto týdnu, který je posledním ve školním roce, starají o to, aby byla klidná situace nejen na přechodech pro chodce u škol, ale také v místech, kam chodí školáci a studenti získávat své první zkušenosti s alkoholem. Akce pražských strážníků potrvá až do neděle 3. července.

230 strážníků na 161 přechodech v okolí 136 škol

Průměrný věk konzumace první skleničky alkoholu je v České republice dvanáct let. „Aby konec školního roku neskončil pro některé převozem do nemocnice, strážníci se v rámci preventivní akce v posledním školním týdnu zaměří na kontroly parků v okolí škol a na další odpočinkové oblasti, kde se děti a nezletilí po vyučování scházejí. Kontrolám se nevyhnou ani zábavní kluby, bary a restaurace,“ uvedla na facebookové stránce pražské městské policie mluvčí Irena Seifertová.

Preventivní akce strážníků začala už 25. června a potrvá do neděle 3. července, během této doby chrání zdraví školáků 230 strážníků na 161 přechodech v okolí 136 školských zařízení. „Bezpečnost dětí na cestě do školy a ze školy je pro nás prioritou. Do budoucna by měl narůstat počet klidových zón kolem škol, aby se bezpečnost v jejich okolí ještě zvýšila,” uvedl na facebooku primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

„Nechceme jít cestou represe, ale prevence“

Mluvčí strážníků upozorňuje na fakt, že několik týdnů před rozdáním vysvědčení je pozornost dětí snížená. „Reálně se pohybují po ulicích, ale v myšlenkách jsou už na prázdninách, proto strážníci v tomto období apelují také na zvýšenou ohleduplnost řidičů,“ dodala.

„Nechceme jít cestou represe, ale prevence, proto dáváme předem vědět, že tuto akci chystáme. Věříme, že i díky ní, se nám podaří snížit počty smutných statistik,“ vysvětlil na sociálních sítích městské policie Praha ředitel pražských strážníků Eduard Šuster.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky strážníci, kontrola, přechod, alkohol, děti, Praha, školní rok, Česko, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci poslední týden školního roku hlídají přechody i místa, kde školáci popíjejí alkohol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.